Piepschuim Sierlijsten aan Plafond bevestigen

Hans1981

 • #1
Goedemiddag,

Op dit moment in onze woonkamer bezig om piepschuim sierlijsten aan het plafond te bevestigen. Ik moet zeggen dat het vrij aardig gaat en het er heel mooi uit komt te zien.
De lijsten zijn te vergelijken met onderstaande:Nu lopen we alleen op een paar punten tegen het probleem aan dat we op een hoek uitkomen waar we moeten stoppen en de sierlijst dus niet verder loopt en je dus eigenlijk tegen de zijkant aankijkt zonder dat dit netjes dicht is. Er zit dus eigenlijk een gat aan de zijkant waar je naar binnen kunt kijken.

Dit hebben we op een aantal plekken en nu zoek ik eigenlijk een manier waarop je dit het beste en op de netste manier zou kunnen oplossen.
Heeft er iemand tips om iets te bevestigen waardoor het er niet raar uitziet aan de zijkant en het dus eigenlijk netjes dicht gemaakt is?

Om een indruk te geven, onderstaande foto:Als je kijkt naar de ramen, dan zie je de kleine muurtjes met daartussen de rolgordijnen. Op de kleine stukjes muur komt dus zo een stukje sierlijst, maar moet aan de zijkant dus dichtgemaakt worden zodat het er wel gewoon netjes uitziet.

Zo hebben we ditzelfde probleem ook bij een voorraadkast en de deur naar de gang, waar eigenlijk de zijkant opgevuld dient te worden omdat deze niet door kan lopen en eindigt.

Ik hoop dat er iemand is met de gouden tip :-)

Alvast bedankt!
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • StefanD

  • #2
  Gewoon de uiteinden in verstek zagen en daar nog een klein stukje haaks op plaatsen, zodat je aan de zijkant ook een stukje plint krijgt?
   

  Hans1981

  • #3
  Maar daar maak je zeg maar het gat niet sluitend mee. Je kan daarmee een hoek maken zoals die op elke andere hoek ook zit misschien, maar in het geval van de voorraadkast is het geen hoek waar die eindigt, maar gewoon de deurlijst van de kast. Daar kun je dus ook niet een verstek gezaagd stukje tegenaan zetten.

  De plafondlijst zit zowel op het plafond als de muur bevestigd overigens, waardoor je dus dat holle gedeelte krijgt tussen plafond en muur.

  Bedankt voor je reactie.
   

  StefanD

  • #4
  Volgens mij kun je met verstek het uiteinde altijd dicht krijgen. Je zaagt het verstek "naar de muur toe"; de kant langs de muur wordt dan dus korter dan de kant die de kamer in wijst. Vervolgens plak je in die hoek een klein stukje plint. De "voorzijde" van dat stukje staat dan haaks op de muur.
  Als je eindigt op een kozijn wordt het natuurlijk wat lastiger, maar ook dat is op te lossen door uit het kleine stukje plint een uitsparing voor het kozijn te zagen.
   

  Hans1981

  • #5
  Hmm zo had ik het nog niet bekeken, ga er vanavond nog eens mee aan de gang en zal je tips even meenemen en kijken hoe het uitkomt.

  Bedankt!
   

  Peter

  Specialist Bouw/Sanitair
  • #6
  @ Hans1981

  Zou u de volgende keer de foto's via klusidee willen plaatsen, en niet via een externe link.
  Dan raken de foto's niet verloren op dit forum, mocht de link niet meer werken.
  Daarom heb ik de foto's ook even aangepast.

  Verders veel klusplezier gewenst. :wink:
   

  IJkenhout

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #7
  Alternatief is eindigen met een blokje hout dat net iets dikker is dan de plint :arrow: een plintneut.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu