Philips/Whirlpool AMB 510 wasdroger aandrijfriem vervangen

Antonsc

  • #1
Ik heb een niet meer zo jonge wasdroger philips AMB 510 condensdroger.
De aandrijfriem is gebroken. Ik heb een nieuwe riem en reeds om de trommel gelegd. Maar loop vast want de riem moet om de motoras en spanrol. De motor met as gaat aan beide zijden naar een kunststof doos.
Ik denk dat daarmee twee ventlatoren worden aangedreven, een voor de warme lucht en een voor de lucht over de condensor. Hoe kom ik bij de motoras zonder de hele machine te slopen? Wie kent deze machine?
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
Kijk even op deze bladzijden 9 postings naar onder.
*wgb*
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #3

Antonsc

  • #4
Fijn dat u mij daarop wees maar ik had dat al gelezen en het hele forum afgestroopt.
Mijn condenswasdroger heeft een liggende motor onderin de machine en aan beide zijden van de motor verdwijnt de as in een grote kunststof doos waarin ventilatoren zitten. De bedoeling is dat de riem over de as komt maar ik weet niet hoe. Welke doos moet verwijderd worden en hoe.
De riem heb ik al om de trommel dat lukte goed.
Ik heb achterwanden er af en reeds 55 schroeven. Wie weet het??
Whirlpool weet niets, Europart kent die machine ook niet maar kon wel de juiste riem leveren. Ook op Duitse websites waar nogal eens schemas circuleren is van deze niets te vinden.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #5
Kunt u een foto plaatsen van de achterkant ?
 

Tonyvw

  • #6
Ik citeer uit de serivice manual
Verwijderen van het rechterzijpaneel
Dit maakt het eveneens mogelijk om bij de microschakelaar van de hoofddeur te komen; ook kan men komen bij de volledige motor / 2 ventilators samenstelling die verwijderd kan worden na he verwijderen van de vier klampschroeven onderaan de machine. Nu kan ook de drijfriem verwijderd worden en vervangen worden indien het volledige achterpaneel verwijderd is.
 

Antonsc

  • #7
Ik heb 10 oktober gesproken met iemand die vroeger wel dit soort apparaten gerepareerd heeft. Hij was niet specifiek maar zei mij dat de achterzijde open moest en ook de voorzijde. ik had al het nodige verwijderd en had de achterkant en onderzijde al open. Vervolgens de roosterplaat aan de onderzijde voor en de voordeur eruit. De zijkanten laten zitten. De motor was nu los te maken en één van de ventilatoren eenvoudig ook los te krijgen. De riem weer gedeeltelijk van de trommel afgehaald en die was toen over de as met fanwiel te brengen. Alle stof met kwast en stofzuiger verwijderd en de machine weer in elkaar gezet. Drie uurtjes werk. Kort proefgedraaid en de trommel bleek weer goed te lopen. Aan foto's maken ben ik niet meer toegekomen. Maar het is gelukt.

Machine op zijn plaats gezet en vandaag 13 oktober onder toezicht een was laten drogen. Werkt weer perfect.

Ik wil hierbij eenieder die meegedacht heeft van harte bedanken. Ik zag er eigenlijk geen gat meer in. het zal de laatste keer wel zijn dat ik hierin een riem heb vervangen. Machine is 18 jaar oud en bij een volgend probleem aan vervanging toe.
Nogmaals bedankt!!! :P
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu