Philips koffiezetter HD7448

Jdbeste1

  • #1
Sinds vandaag gebeurt er niks als ik de aan / uit knop van mijn koffiezetapparaat aanzet. Alleen het lampje van de schakelaar brandt dan oranje.
Het water gaat niet lopen en de warmhoudplaat wordt ook niet warm. Wat zou hiervan de oorzaak kunnen zijn en hoe kan ik deze openkrijgen . Ik zag onderkant wel 2 torx schroeven en die heb ik al losgedraaid maar er moet nog meer los.?? Graag jullie info :cool:[/b]
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Hoe je hem open moet maken kan ik je niet exact zeggen, maar meestal moeten er nog een paar clips weggedrukt worden. Nagels ergens erussen. Soms zit er nog een schroef verborgen onder een typeplaatje oid.

Een veel voorkomende oorzaak wanneer zo'n apparaat het niet meer doet is het doorbranden van de thermische zekering. Dat gebeurt wanneer (door welke oorzaak dan ook) het verwarmingselement te heet wordt. En soms wil zo'n ding het ook wel eens spontaan begeven.

Probleem is dat wanneer dat gebeurt, je hem beslist moet vervangen door een exact gelijk type, van belang is dat hij dezelfde 'doorbrand-temperatuur' heeft. Die zijn echter lastig te krijgen, als het al lukt om erachter te komen welke (max)temperatuur het betreffende onderdeel heeft.

En vanzelfsprekend moet de vervanging vakkundig gebeuren, indien niet dan bestaat er brandgevaar!
Solderen of bevestigen met kroonsteentjes is er in elk geval niet bij!

Daardoor is het meestal niet rendabel dit soort koffiezetters te repareren. Tenzij er nog garantie op zit, maar dat denk ik bij deze niet. :wink:
 

Jdbeste1

  • #3
En idd Kees, je had helemaal gelijk. De thermische zekering was doorgebrand. Ik heb toen gezocht en een zelfde zekering gevonden ( 227 gr)voor het bedrag van 2.95 . Nadat ik deze erin gezet had heb ik echter het volgende probleem. Het water loopt wel door maar niet constant. Het doorlopen stopt steeds ong.2 minuten en begint dan weer verder door te lopen. Het koffie zetten duurt zo wel heel erg lang :( Is dit ook een bekend iets of zou mijn koffiezetter echt de geest gegeven hebben?
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu