Philips AWB 149 PH lekt

Roelof999

  • #1
Hallo,

Een Philips bovenlader AWB149PH (25jr oud) lekt langs de afvoerslang onderin de kuip. Voor de rest doet ie alles wat ie hoort te doen (is bijna erfstuk). IK ga ervan uit dat er twee redenen kunnen zijn:
1. de rubberen afvoerslang is lek -> vervangen door een nieuwe
2. de lekkage is ontstaan door roesten van de geemailleerde kuip, precies bij de aansluiting van de afvoerslang.
In beide gevallen zal de slang moeten worden gedemonteerd en eventueel een nieuwe moeten worden gemonteerd.
Iemand hier ervaring mee? Met name met het monteren? Ik kan via een inspectie opening in de trommel de aanhechting van de afvoerslang zien, maar je kan er niet goed bijkomen.

Is het gewoon een kwestie van de slangaansluiting weer netjes laten aansluiten aan beide kanten of moet er nog iets van waterkerend vet tussen?

Graag info/advies

Roelof
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
In principe hoeft er geen vet tussen, een paar goede slangklemmen is voldoende.
Ik wens u veel succes want het is heel lastig deze machine te repareren, alles zit vol gepropt, u kunt er slecht bij.
 

Roelof999

  • #3
Zo dat was inderdaad een krap klusje. :mrgreen:
Voor de liefhebbers:
In de trommel kan je een inspectielluikje openmaken (staat in de handleiding), dan zie je de flens van de rubberslang die aan de binnenkant zit. Die voorzichtig met een schroevendraaier opzij gedrukt totdat de schroevendraaier langs de slang heen aan de onderkant zichtbaar is. Dan kan je met enig geweld de oude slang verwijderen. Die was na 25 jaar helemaal verhard. :cool:
Omdat de flens van de afvoerslang in de trommel veel groter is dan aan de onderkant (er zit hier helemaal geen slangklem) de gok gewaagd om de hele slang (nieuw dus lekker soepel) van binnen uit naar buiten te drukken. Dat lijkt niet te kunnen maar lukt wel. Daarna veel sjorren om de buitenflens ook echt naar buiten te krijgen. Niet opgeven, gewoon doorgaan met proberen. :roll:
En dan de andere kant van de slang. Die zit op de pomp en daar kan je helemaal niet bij: Dus behuizing losgemaakt van onderkant van machine. Die kan dan een 10 cm naar voren schuiven, van de voet af. vervolgens haal je een afschermplaat (tegen water) van de pomp af en door de behuizing iets te kantelen, komt de slangklem waarmee de afvoerslang op de pomp zit binnen tangbereik. Ook dat is krap maar met wat handigheid en geduld is de slang hier te verwisselen. :shock:

En dan is het toch leuk dat als eindresultaat de machine weer helemaal waterdicht is (en het nog is blijven doen ook) :P

Oh ja, de slang heb ik in Frankrijk besteld, was het goedkoopst en binnen 2 dagen in huis!! 1001pieces: geweldig
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Respect voor uw doorzettingsvermogen, knap gedaan.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu