Perilex stekker te vervangen door normale stekker?

Roryvdb

 • #1
Hallo,

Ik heb laatst een 2de hands oven met een elektrische kookplaat erop gekregen met een perilex stekker. Ik heb daar geen stopcontact voor en heb begrepen dat dat nog een hele klus is om dat te laten inbouwen. Nou is het zo dat ik de kookplaat niet wil gebruiken, maar alleen de oven (het is vooral de kookplaat die er voor zorgt dat er een perilex stekker nodig is, toch?). Is het mogelijk om deze oven aan te sluiten op een normaal stopcontact?
 

Sxnder

Specialist Elektra
 • #2
Merk en type? Hoe zit de oven nu dan met de kookplaat verbonden?
 

Roryvdb

 • #3
Ik heb geen idee hoe het verbonden zit. Er komt 1 kabel uit het geheel, waarvan ik vandaag heb geleerd dat het "perilex" heet.
 

Sxnder

Specialist Elektra
 • #4
Ah, het is één toestel. Waarom neem je dat eigenlijk als je de kookplaat niet wilt gebruiken? Zit er ook nog een aansluitschema bij ergens?
 

Roryvdb

 • #5
Ik wilde een grote oven en een kennis had deze nog staan. Het enige wat ik heb is het apparaat, geen handleiding o.i.d...
 

Sxnder

Specialist Elektra
 • #6
Fotootje van de elektrische aansluiting wellicht? Zit meestal achter het klepje waar het snoer in het toestel verdwijnt. ( quoten is trouwens best overbodig als de tekst er recht boven staat, gebruik liever de antwoordknop onderaan).
 

Roryvdb

 • #7
Zo komen we nog ergens:

Schemaatje: beide niet meer live
De aansluitingen zelf:
 

Sxnder

Specialist Elektra
 • #8
Geen garantie dat het werkt en geheel voor eigen risico kunt je proberen er een stevig drie aderig snoer, voorzien van een normale stekker en adereindhulzen! aan te zetten. Blauw op één van de nul klemmen en bruin op L1 of L2 of L3. Brug tussen L1 en L2 verwijderen! Er zal dan slecht een deel van de combinatie werken en met geluk de oven. Eigenlijk hoor je dit zo natuurlijk niet aan te sluiten en zou je het toestel beter ruilen voor een oven geschikt voor een normal stopcontact.
 

Roryvdb

 • #9
Waar dienen de adereindhulzen voor? De brug tussen de twee nullen kan ik laten zitten en daarmee maakt het ook niet uit op welke van de twee ik de blauwe ga aansluiten dus?
L1 of L2 of L3 zullen alle drie andere resultaten geven? gewoon een kwestie van proberen?

Het toestel stond opgeslagen in een schuur en werd niet meer gebruikt, ik kon hem gratis overnemen. Ben niet van plan veel geld uit te gaan geven aan een oven..
 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
 • #10
L1 of L2 of L3 proberen , als je klokje aan gaat zit je goed.
Nul inderdaad met doorverbinding zo laten.
Aderhulsje ( google) gebruik je om een beter contact te krijgen.
Op de foto zie je nu dat de koperdraadjes alle kanten op vliegen.
 

Roryvdb

 • #11
Ik heb de boel aangsloten, L1, L2, L3 allemaal geprobeerd. Bij L1 gaat het klokje aan en er gaat een lampje aan als ik de oven op een stand zet. Hij warmt alleen niet op..
Bij L2 gaan de rechterpits aan. De oven gaat niet aan
Bij L3 gaan de linkerpits aan. De oven gaat niet aan.
Wat nu?
 

Roryvdb

 • #12
Ik heb op internet even de handleiding opgezocht. Ik moest eerst de tijd instellen, en nu doet de oven het! Hartstikke bedankt voor jullie reacties!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu