Perilex itho ventilator met afstandbediening werkt niet

Petervdv

  • #1
Beste leden,

Ik heb op zolder een Itho ventilator met perilex aansluiting met de bekende 3 standenschakelaar in de keuken. Nu wil ik zowel in de keuken als in de badkamer een afstandbediening tegen de wand plakken zodat ik draadloos de Itho kan bedienen. Na het zorgvuldig aanbrengen van de printplaat in de Itho probeer ik conform de handleiding en naast de ventilator staande de draadloze schakelaars aan te melden. De vaste schakelaar in de keuken op 3 en 2 gezet maar geen enkel effect.

Nu heb ik recent begrepen dat een dergelijke combi niet werkt en dat de draadloze schakelaars alleen werken met een ventilator met standaard randaarde. Het lijkt erop dat de vaste schakelaar de draadloze overruled. Is er niet toch een mogelijkheid om de (nieuwe) Itho ventilator draadloos te bedienen met misschien een aanpassing in de bedrading of een andere maatregel? Of is het gewoon niet mogelijk?

Groet,
Peter
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Zet de beide zwarte draden buiten bedrijf op de mechanische schakelaar of zet deze in stand 1.
Dan spanning eraf(stekker eruit) en stekker er weer in en beide remotes aanmelden door 2 toetsen tegelijk in te drukken.
 

Janjer

  • #3
Beste,

Jammer dat je nog niet teruggekoppeld hebt of de oplossing bij jou werkt.
Ik heb vandaag ook een RF set gekocht (zender en ontvanger) icm met de ECO fan 2 (uit 2006) met Perilex.
Ik heb 'm ook nog niet werkend gekregen.
Ik heb de tip van The headhunter opgevolgd.
Helaas nog zonder succes. Morgen proberen of misschien de afstandsbediening niet ok is. Ik heb ook de perilex al losgekoppeld. Als ik de oplossing heb, hoor je het. Heeft iemand nog een tip dan hoor ik die graag.
 

Petervdv

  • #4
Ik wordt er een beetje wanhopig van. De twee zwarte draden beneden in de keuken uit de schakelaar verwijderd, naar boven gegaan om de stekker van de ventilator uit de wanddoos te halen, stekker er weer in en binnen 5 min de twee wireless schakelaars via diagonaal indrukken geprobeerd te koppelen. Helaas zonder resultaat. Ik weet het niet meer. heeft iemand nog advies?

Groet
Peter
 

Screech

Specialist Verwarming
  • #5
Wanneer de "zwarte "draden los zijn van de schakelaar, draait de mv dan nog wel??

Als u op een knop van de afstandsbedienng drukt, gaat er dan ook een groen lichtje branden op of tussen de knoppen?

Feitelijk zijn de enige draden die op de MV box moeten zijn aangesloten, de bruine en de blauwe (fase en Nul).
Op deze manier zal de MV altijd op een laag toerental draaien. Als de print goed is aangesloten, en u drukt de stekker erin, zal er op de print een ledje (lampie) gaan knipperen. U heeft nu de tijd (een minuut of 5 geloof ik) om de afstandsbedieningen aan te melden.

Mocht dit niet diagonaal (knop links boven en rechts onder) lukken, kan je altijd Itho nog even bellen, er zijn de laatste jaren erg veel verschillende afstandsbedieningen op de markt gekomen, die helaas vaak op een verschillende manier moeten worden aangemeld.
 

Janjer

  • #6
Peter, of het je helpt weet ik niet maar ik wil hier in elk geval nog even terugmelden dat ie bij nu werkt.
Ik schreef al dat mijn itho uit 2006 is. die vereist een ander printplaatje dan een type na medio 2009. Dat past gewoon ook niet dus bij jou kan ik me niet voorstellen dat je een verkeerde printplaat had.
Bij mij werkte het aanmelden niet zoals ik eerder schreef. Dat bleek aan een kapotte afstandbediening te liggen (of een lege batterij). een andere afstandbediening reageerde meteen door aan te melden met het ingedrukt houden van 2 diagonaal liggende knoppen (bijv. de 1 en 4 tegeijk). Het toerental reageerde direct. Wel kom ik tot de ontdekking dat het bereik niet zo groot is. Zelfs met een open verbinding (hal naar 3e verdieping) lukte het niet overal. Het is dus zaak te testen dicht bij de unit.
Ik heb ook eerst alle opties geprobeerd met afkoppeling zwarte draden.
Ook heb ik een gewone stekker met draad geprobeerd (terwijl het origineel perilex is). Dus alleen bruin en blauw en aarde. Ook dan werkt de AB. De AB werkt nu ic met de perilex ook prima. Ik heb geen 3 standenschakalaar maar een tijdschakelaar. De unit onthoudt welke ik het laatst bediend heb. Staat de tijdschakelaar op 20 minuten dan gaat ie op 3. Ik kan dan de AB op 1 zetten en de unit gaat dan draaien op 1 terwijl de tijdschakelaar nog loopt. Hij overruled 'm dus.
Je schrijft dat je 2 AB's hebt dus het lijkt me sterk dat je hetzelfde zou hebben als ik (lege batterij of 2 keer een kapotte). Misschien kun je proberen om een gewone stekker aan te sluiten op de unit met alleen bruin en blauw en aarde. Dan nog eens testen met de AB's. Als dat niet werkt is er misschien iets niet goed met de (aansluitingspunten) op de printplaat?
Succes.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu