Perilex aansluiting kookplaat - is de oude perilex aansluiting goed?

willem944

  • #1
Hallo, we hebben een nieuwe inductiekookplaat in bestelling. Hebben die nu ook, dus de perilex aansluiting is er. Weet iemand wat ik kan verwachten, een plaat met een stekker zodat het een kwestie is van stekker en oude plaat er uit, stekker van nieuwe plaat er in? Of moet er toch een elektricien aan te pas komen?
Groet, Willem
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Je zult moeten controleren of de schema's van stopcontact en kookplaat met elkaar overeenkomen. Zo niet, dan moet je eea aanpassen.
 

Tom345

Specialist Elektra
  • #3
Kookplaten worden altijd zonder stekker geleverd en vaak ook zonder snoer. Je hebt verschillende soorten beveiligingen voor een kookplaat, 3 fasen of 2x230 V. Verder is er geen norm voor de bedrading van Perilexdoos en stekker. Als je weinig ervaring hebt met elektrakussen, is het beter om er een vakman bij te halen.
Dit onderwerp komt hier regelmatig langs. Kijk even naar een paar van de oude topics om een indruk ervan te krijgen hoe complex de materie is.
 

willem944

  • #4
Ja, ik had al eens rondgekeken en was in de war geraakt door alle complexe situaties. En wees gerust. ik kon er zelf niet aan. Stroom, je ziet het niet, je hoort het niet en je ruikt het niet.....
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #5
Je voelt het wel...
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu