Per ongeluk verfföhn te heet op lak gezet

Hvdk

  • #1
Beetje dom geweest.
Moest plamuur sneller laten drogen en heb hiervoor een verfföhn gebruikt op de koudste stand. Die is hier speciaal voor.

Zette de föhn per ongeluk een tandje hoger en de 1e grondlaag begon op een klein stuk lichte te bobbelen. Ben uiteraard direct gestopt en heb de verf weer aangedrukt. De verf zag er weer normaal uit. Bleef ook plat, dus weer vastgeplakt op de ondergrond.

Hierna heb ik de deur voor de 2e keer gegrond.
Alles ziet er prima uit.

Mijn vraag: Kan dit kwaad?
Of kan de verf op ten duur loskomen?
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #2
Komt vanzelf weer los. Verf of plamuur terug- of aandrukken is hetzelfde als een natte pleister plakken: blijft even zitten en daarna in de prullenbak.

De hechting tussen verf- en plamuur en ondergrond is verbroken.
 

Hvdk

  • #3
Hoe lang duurt dat ongeveer voordat de verf loslaat? Het zit er nu een week op. Ik moet wel zeggen: Het waren hele kleine blaasjes en ben toen direct gestopt en heb ze direct vast gewreven.

Maar jij beweert, dat het beter is deze laag te verwijderen? Alleen ben ik nu vergeten welk stukje het precies is, dus zou een groter gedeelte moeten kaal maken.
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #4
Hoe lang weet alleen de voorzienigheid, wel dat het los komt. Verder beweer ik niets maar geef u de wetenschappelijke ondervinding
van onthechting dmv warmte op een verf- of vullaag zoals plamuur.
Plamuur bevat vulstoffen zoals krijt. Om de plamuur hechtend te maken bevat deze toeslagstoffen. Als u die dmv verhitten laat verdampen wordt de plamuur laag bros en scheurt.
U kunt hierover een laag verf aanbrengen die de boel nog enigszins bij elkaar plakt maar kwaad is al geschiedt.
Afhankelijk van dikte laag plamuur en of deze buiten zit komt deze snel of minder snel los. U herkent dit aan blazen of bladder onder de verflaag.
 

Hvdk

  • #5
Dank je wel voor de heldere uitleg.

Onderwerp kan gesloten worden.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu