Pelgrim vaatwasser storing 6 keer

Paul.pot

  • #1
De vaatwasser kan ik aanzetten dan gaat hij gelijk afpompen maar na een minuten doet deze niets meer alleen de start led knippert 6xl achter elkaar stopt 2 seconden en knippert opnieuw 6x dit gaat continu zo door verder gebeurt er niets meer wat kan het probleem zijn.
pelgrim gvm9550ny/p01 service 448871
 

Co de Witgoedman

  • #2
Vermoedelijk ligt er water op de bodemplaat omdat uw machine meteen gaat pompen.
Controleer dit even.
 

Paul.pot

  • #3
Oke Co ik zal de vaatwasser eerst uitbouwen en dan ga ik er meebezig er ligt in ieder geval geen water op de grond, bedankt alvast
 

Paul.pot

  • #4
Hoi Co ik ben begonnen met de vaatwasser te demonteren op de onderplaat ligt geen water maar onder de water pomp de pomp die het water de machine in spuit ligt wel een korrel aanslag misschien kalk ik heb de machine laten draaien met een paar liter water er in maar ik zie geen lekkage wat nu.
 

Co de Witgoedman

  • #5
Controleer eens het verwarmingselement, krijgt deze direct spanning, ook zonder water in de machine?
 

Paul.pot

  • #6
Ik denk dat de fout in water slang zit want de klep heb ik door gemeten maar de ohm meter geeft niets aan kan het dan zijn dat deze is door gebrand
 

Co de Witgoedman

  • #7
De toevoerklep is altijd een hoog ohmige waarde
 

Paul.pot

  • #8
Oke maar het verwarmings element heb ik doorgemeten en is laag ohmig dus niet stuk maar wordt niet warm en de relair op de print plaat is behoorlijk zwart (bij de maak contact) deze wordt ook niet in geschakeld de schakellaar onder midden op de bodemplaat is een verbreek contact en is in order kan ik niet beter de bedradingen allemaal doorpiepen???
 

Co de Witgoedman

  • #9
Ik kan geen schema's of iets dergelijks vinden van dit model, alleen dat uw foutcode aangeeft dat er verwarmt zou zijn zonder dat er voldoende water in de machine zou zitten.

Mogelijk een verstopping dan in de waterhoogteregeling.

Ik moet erbij vermelden nu dat de info die ik u geef nu op waarschijnlijkheden berust, zoals ikzelf ook zou gaan zoeken nu.
 

Paul.pot

  • #10
Dat wat je nu zegt heb ik nog wel even stil gestaan bij het zout recuvior deze is helemaal schoon maar daar naast komt het water binnen en dit recusior ziet er helemaal vervuilt tot bruin uit is dit misschien iets om eens verder op in tegaan dus alles wat hier aan zit na te lopen en nog een vraag kun je het zout en water recuvior los halen.
 

Co de Witgoedman

  • #11
Dat bruine naast het zoutvat is de zgn Harskern, een essentieel deel van de waterontharding, dus beter daar niets aan doen, kunt u toch ook niet inkomen.
Kijk eens na hoeveel water er in de machine staat voordat het foutgaat.
Probeer ook eens apart de voorwas.
 

Paul.pot

  • #12
Met alle programma´s gaat de machine gelijk afpompen er komt helemaal geen water in dit wordt ergens geblokkeerd naar zo´n 30 seconden gaat de start knop led flikkeren en daarna doet de vaatwasser niets meer daarom dacht ik gisteren ook moet ik het niet zoeken bij de toegang van het water en klopt het dat de spoel boven aan de slang een ontkalker is in plaats van een klep
 

Co de Witgoedman

  • #13
Controleer dan even of er daadwerkelijk spanning gestuurd wordt naar de waterinlaatklep, zoja, dan is de klep defect, zo nee, dan een probleem in de electronic.
 

Paul.pot

  • #14
Hallo Co inderdaad er wordt spannig naar de water klep gestuurd 230V als ik dus deze vernieuw dan zal het probleem verholpen zijn toch maar wat gaat zo´n waterklep kosten en ik neem aan dat deze alleen verkrijgbaar is met inclusief waterslang
 

Co de Witgoedman

  • #15
Ik kan helaas geen prijsindicatie geven, daar ik, zoals al eerder gemeld, geen gegevens heb van deze machine.
Ik verwacht dat het idd 1 geheel zal zijn.
 

Paul.pot

  • #16
Oke Co dan ga ik opzoek naar een waterslang met klep en dan hoop ik dat het probleem op gelost is.
Hierbij nog bedankt voor de informatie die je me hebt het gestuurd.
Groeten Paul Pot.
 

Paul.pot

  • #17
Hallo Co ik heb de nieuwe waterslang aangesloten en de waterklep werkt perfect maar als ik vaatwasser aanzet gaat de machine gelijk afpompen en spoelen en daarna gaat het in storing het ledje knippert zo´n 9x en begint opnieuw en continue hoor je ook een piep toon ik heb de print onderin nagekeken maar daar kan ik niets aan vinden alleen de relair was een beetje zwart van binnen die heb ik schoon gemaakt de relair wordt ook niet aangestuurd tijdens een programma en deze heeft als werking de verwarming in te schakelen is de print niet goed meer de ntc heb ik doorgemeten deze begint op 75 kohm en als het warmer wordt zakt de weerstand zonder problemen wat kan ik nu nog doen.
 

Co de Witgoedman

  • #18
Indien er een toets P op zit, druk deze dan eens in.
 

Paul.pot

  • #19
Er zit geen knop p op alleen drie knoppen voor het instellen van de tijd die wilkd laten draaien 3-6-9 instelbaa, dan een aan en een uit knop en 5 drukknoppen voor het programmeren welke was, en de start knop meer zit er niet op. Ik weet dat als de start knop en de aan schakellaar tegelijk in drukt dan kun je het programma resetten.
 

Co de Witgoedman

  • #20
Kunt u een foto uploaden van het bedieningspaneel zodat ik een betere kijk krijg van de machine.
Ik kan nl geen doc vinden van het apparaat en een plaatje kan mischien helpen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu