Pelgrim (GVW955) vaatwasser (knipperend lampje)

Patman

 • #1
Hallo,

Ik heb een Pelgrim GVW955 vaatwasser die, zodra ik ‘m aanzet, gaat piepen. Vervolgens blijft hij wel een soort van pompen, maar er gebeurt verder niets. Het start lampje knippert telkens tweemaal.

Ook na het resetten (5 seconden de startknop ingedrukt houden) begint hij telkens weer te piepen. Toevallig probeerde ik het ritueel vanavond nog een keer en toen deed ie het wel weer een minuut lang. Het leek echter dat het pompen niet goed gaat.

Ik heb alle ‘gebruikelijke’ filters schoongemaakt zoals in de handleiding staat, maar vermoed dat er nog andere filters zijn die schoongemaakt moeten worden. Weet iemand welke filters dit zijn en hoe ik deze moet vinden (wat moet ik open schroeven) of welk ander probleem de oorzaak kan zijn?

Groet,

Patrick
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Kees

  Vaste Beantwoorder
  • #2
  De verschijnselen duiden in eerste instantie op een lekkage naar de bodemplaat van de vaatwasser.

  Is al vele malen hier besproken, gebruik de zoekfunctie met lekkage in de rubriek keuken.

  Of alleen lekkages bij Pelgrim.
   

  Patman

  • #3
  Kees,

  Ik zal de machine open schroeven om te kijken of dit inderdaad het geval is. Bedankt!

  Groet,

  Patrick
   

  Patman

  • #4
  Hallo,

  Ik heb het lek in mijn vaatwasser gelokaliseerd. Er zit een scheur in de zwart rubberen slang (lengte ongeveer 3 cm , exclusief de uiteinden)van de watervergaarbak onder in de machine naar de motor/pomp. Aan de kant van de watervergaarbak is deze geklemd met een slangklem. Aan de kant van de motor/pomp lijkt deze gegoten te zijn. Dit laatste zou betekenen dat ik het uiteinde van de motor/pomp moet vervangen (het onderdeel waar de schoepen zitten en ook de desbetreffende rubberslang).

  Vragen: moet dit laatste inderdaad zo gebeuren of kan ik gewoon een willekeurige rubberslang met de juiste diameter zoeken en die vervolgen aan beide kanten vastklemmen.

  Daarnaast: waar kan ik het beste terecht voor dit soort rubberen slangen of dit specifieke onderdeel?

  Groet,

  Patrick
   

  Wittenico

  • #5
  De voorzijde van pomphuis moet vervangen worden. Deze kan van de pomp afgehaald worden. De rubberen delen zijn er inderdaad opgegoten.
  Deze kun je bij bv een onderdelenshopbestellen, zie sticky bovenaan deze rubriek.
   

  Patman

  • #6
  Bij een winkel begreep ik dat dit dit onderdeel niet meer los te koop is en dat ik een geheel nieuwe motor moest kopen. Dit ging me iets te ver. Ik heb er dus gewoon een stukje slang van een Miele tussen gezet.

  Echter... de machine start nu (geeft wel 1 piep), waarbij hij eerst water gaat wegpompen. Vervolgens vult de machine zich met water. Daarna pompt hij nog een paar keer, maar na een minuut gebeurt er niets meer.

  Heeft iemand een idee wat dit kan zijn. Kan dit me vocht te maken hebben?

  Groet,

  Patrick
   

  Wittenico

  • #7
  Die pompwaaiers zijn wel degelijk los te bestellen. Maar heb je nu niet weer opnieuw lekkage? En anders kan de pomp zelf ook defect zijn i.v.m. de lekkage of misschien is deze wel geblokkeerd. Probeer eens (wel stekker uit stopcontact) om de waaier op de achterzijde van de pomp met de hand te draaien.
   

  Patman

  • #8
  De machine deed het waarschijnlijk niet, omdat ik 'm op m'n workmate had geplaatst. Hierdoor lagen de aan-en afvoerslang bij de machine hoger dan het aan- en afvoerpunt.

  Na het plaatsen van de machine op normale hoogte deed hij 't meteen.

  Klusidee Kees en Wittenico... bedankt voor de hulp!

  Groet,

  Patrick
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu