Pelgrim GVW935 vaatwasser neemt geen water en stopt

Mkr2005

 • #1
Hallo onze vaatwasser Pelgrim GVW935 heeft het volgende probleem:

Je kan de machine op de normale manier starten, je hoort hem dan ongeveer 20 seconden aanslaan, maar valt hierna helemaal stil. Als ik de deur open knippert het start lampje 6 maal achter elkaar. Heb vervolgens de startknop 2 seconden ingedrukt waarna de reset plaatsvind, echter weer na 20 seconden totale uitval.

Ook heb ik de stroom er een paar uur afgehaald echter geen resultaat!
Wie kan mij vertellen wat er aan de hand is? Hoe op te lossen en waar.....?
Alvast bedankt voor de moeite. Gr, Mark
 

Mkr2005

 • #2
Hallo, mijn Pelgrim GVW935 krijgt geen watertoevoer meer. Ik heb de toevoerslang van de machine losgekoppeld en de machine aangezet. Ik zie echter dat op het moment dat de machine afgepompt heeft en de watertoevoer zal moeten starten er niets gebeurd. De waterstop blokkeert.

Aan de waterstop zitten twee draden die naar het printplaatje van de machine gaan. Wat doet deze elektrische bedrading? Moet ik een nieuwe waterstop bestellen? Is de waterstop trouwens hetzelfde als de aquastop of het waterinlaatventiel? Heel graag jullie informatie, ben er bijna denk ik....
Gr, Mark
 

Kees

Vaste Beantwoorder
 • #3
De (elektrische) waterstop is een onderdeel, dat enerzijds zorgt voor de watertoevoer (als er spanning op komt te staan) en anderzijds de machine beveiligt in geval van lekkages.

In veel situaties wordt, wanneer de waterstop geen water doorlaat, meteen gedacht dat dat ding stuk is. Alhoewel dat natuurlijk ook wel voorkomt, is de meest voorkomende oorzaak van het niet doorlaten van water (en dus geen spanning op de aansluiting van de waterstop) een lekkage naar de bodemplaat of een niet goed werkende vlotterschakelaar.

Omdat dit soort problemen al vele malen beschreven is op het forum, raad ik je aan eerst eens de zoekfunctie te gebruiken naar "lekkage" eventueel gecombineerd met "pelgrim". En te kijken wat er zoal over dit soort probleem in andere onderwerpen wordt beschreven. het is dan niet nodig steeds in herhaling te vallen...
 

Mkr2005

 • #4
Bedankt voor je snelle reply.

Het vreemde is echter dat er geen water op de bodemplaat komt. Ook de vlotter kan ik eenvoudig heen en weer bewegen en zit dus niet vast. Wat me wel opvalt is dat er in het reservoir onder de zeef waar het water afgepompt wordt water ligt.

Op het moment dat het afgepompt wordt en de storing hierna optreedt komt er weer water terug! Zou dit op een verstopping duiden (of gedeeltelijke)?
 

Kees

Vaste Beantwoorder
 • #5
Er zou ook iets mis kunnen zijn met de afvoerslang, bekneld bijvoorbeeld.

Maar precies zeggen wat de oorzaak zou kunnen zijn kan ik niet, want ik ben zelf geen witgoed-specialist.

Misschien een van de witgoed-deskundigen een suggestie?
 

Wittenico

 • #6
Ophet moment dat de machine water moet pakken hoor je dan ook een brommend geluid? Als je de slang van de kraan af haalt komt er dan wel water uit de kraan?
Op de draden die naar de waterstop gaan moet 220v komen wanneer die water moet gaan pakken. Dit zou je ook nog eens kunnen nameten.
 

Mkr2005

 • #7
Ja de kraan geeft water, echter na het afpompen hoor ik geen licht gebrom, zelf helemaal niets en krijg ik weer het 6x knipperende storingslampje. Er is geen lekkage en de bodemplaat is verwijderd, de vlotter in zijn laagste stand. Hoe kan ik het beste de spanning op de waterstop doormeten? Thx
 

Mkr2005

 • #8
Ik ben nog vergeten te melden dat ik HPS heb gebeld en die zeiden dat het 6x knipperende lampje duid op een defect waterinlaatventiel. Bedoelen ze hier de waterstop mee?
 

Co de Witgoedman

 • #9
Ja, dit zal de waterinlaatklep zijn (kan onderaan de kraan zitten).
 

Mkr2005

 • #10
Alleen hoe meet ik deze op een veilige manier door?
 

Mkr2005

 • #11
Moet ik die 220 V meten vanaf de printplaat of moet ik de aansluitingen van de waterstop verbinden met een los 220 V snoer?
 

Mkr2005

 • #12
Verplaatst vanuit Geen water inname Whirlpool vaatwasser.
Goop schreef:
Ik heb 220 Volt op de waterklep gezet en deze ging inderdaad open. Ik heb gelijk de stroom toevoer vanuit de vaatwasser gemeten. Deze bleek 93 volt te zijn. Als ik daarna de electriciteitsdraad van de waterklep aansloot viel de spanning terug naar 0 volt. Wat kan ik hieruit concluderen?
Ik heb precies hetzelfde probleem, heb je gewoon de waterstopdraden verbonden met een 220V snoer om hem te openen?
 

Goop

 • #13
Ik heb de draad doorgeknipt (en later weer met een kroonsteentje aan elkaar bevestigd) en de uiteinden in het stopcontact gestopt. Je voelt en hoort dan dat de klep opengaat. Je kan het ook controleren door in de slang te blazen.
 

Mkr2005

 • #14
Thanks, heb ik gedaan maar met mijn klep gebeurt niets, denk dat ik de storing gevonden heb! Succes
 

Mkr2005

 • #15
Ik heb bovenstaande vaatwasser. Ik heb inmiddels een nieuwe elektrische aquastop gekocht en deze bromt nu, de oude was inderdaad kapot.

Als ik de machine nu aanzet, pompt hij eerst goed af. Vervolgens na een minuut of twee begint de machine goed te spoelen, waarna dit vervolgens na een tijdje stopt omdat er weer wordt afgepompt. Nu treed er een storing op van een 9x knipperend lampje.

Al enkele malen gereset maar geen resultaat. Ook het water blijft koud. Er is geen lekkage aanwezig. (machine helemaal uit elkaar). Ondanks het storingslampje pompt de machine wel telkens na een tijdje weer af! Wie kan mij helpen? Heeft me net al 81 euro gekost...

Bedankt alvast, Mark
 

Mkr2005

 • #16
Zijn er soms bepaalde filters die ik kan schoonmaken? Ik zie een reservoir met een diameter zo groot als een cd met een soort spons
erin. Kan deze verstopt raken?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu