Parket verwijderen, maar hoe?

Klusser2008

  • #1
Beste mensen,

In onze woning ligt een parketvloer die er ongeveer 30 jaar ligt. We hebben de woning net gekregen en wilde de vloer een opknapbeurt geven. Helaas is dit niet mogelijk, want er liggen heel grote stukken (midden in de woonkamer) los.
Dan moet het parket er maar uit!
Hier zit nu het probleem. We krijgen geen "begin" om alles eruit te slopen. Hoe kunnen we dit eruit halen?
Het is een vloer dit ligt op spaanplaat. Het zijn planken met een messing en groef en ik heb de indruk dat het parket op het spaanplaat is geplakt. Weet iemand misschien ook of het 30 geleden gerbruikelijk was dat het spaanplaat ook op het beton werd gelijmd?

Hoe krijgen we de vloer eruit? :(
 

BeeTeeWee

  • #2
Het verlijmen van een spaanplaat "broodjes" ondervloer op beton/zandcement, waarbovenop dan het parket weer wordt verlijmd en gespijkerd (!) is een redelijk gangbare legmethode.

Die vloer zal muur- en muurvast zitten. Een beginnetje is met een hamer en een beitel wel te maken, grotere stukken krijg je vast wel los met een flinke spijkertrekker. Het zal een heidens karwei worden, waarbij je daarna je betonvloer wel weer zult moeten egaliseren, want die lijm is zo sterk dat je soms hele brokken beton mee zult trekken.

Met een oude cirkelzaag (of een lamellenfrees) kun je misschien eerst "blokjes" zagen, ter diepte van parket en ondervloer. Informeer anders eens bij de grote gereedschapverhuurbedrijven, misschien hebben ze daar iets dat je kunt gebruiken.

Kun je er niet gewoon een rolletje vloerbedekking overheen leggen? :mrgreen:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu