Parket over PVC vloer heen leggen?

Jasper77

  • #1
In ons appartement willen wij graag een houten parketvloer laten leggen.

Er ligt nu een goed gelegde PVC vloer met uitstekende geluidsdemping. Dit is bevestigd door de onderburen.

Volgens een professionele parketlegger die langs is geweest kan de parketvloer zwevend over de bestaande PVC vloer gelegd worden met hieronder een 2mm (geluids)isolerende laag ertussen. Het contactgeluid zou volgens hem niet (veel) erger worden, en in ieder geval binnen de maatstaven.

Ons appartement is via de splitsingsakte of VVE niet onderworpen aan bijzondere voorschriften voor (onder)vloeren.

Graag zou ik van iemand die echt ervaring heeft met dit soort situaties willen weten of het klopt wat de parketlegger beweert.
 

RobertvanA

  • #2
Het oppervlakte van parket is harder dan dat van PVC dus het kan zijn dat contactgeluid hoorbaarder wordt. Opletten met hard schoeisel dus. Verder zullen de geluidstrillingen wel worden opgevangen door de nieuwe isolatielaag en de bestaande isolatielaag en vloerlagen. Mits de vloer ook echt zwevend is gelegd.

Het lijkt mij dus zeer sterk dat je onderburen ineens (meer) overlast gaan krijgen.

Hoe het juridisch zit weet ik niet exact, het kan kloppen dat de splitsingsakte / huisreglement leidend is. Maar zo ver zal het denk ik niet komen.

2mm is wel weinig om evt oneffenheden op te vangen trouwens.
 

Mn22

Vaste beantwoorder
  • #3
Dat er niets geregeld is in de splitsingsakte betekent niet dat je er geen rekening mee hoeft te houden. In het maatschappelijk verkeer is het immers gebruikelijk om geluidsdemping toe te passen onder een harde vloer in een appartement.

Doe je dit niet, of onvoldoende, dan zou dat wel eens onrechtmatig kunnen zijn. Verder wil je ook geen problemen met de buren, dus beter te voorzichtig dan dat je later denkt had ik maar...

Weet je wat er onder de pvc vloer ligt? Soms wordt er vanuit gegaan dat pvc rechtstreeks op de betonvloer kan worden aangebracht in een appartement. Dan voldoet de vloer echter niet aan de dempingseisen.
 

Jasper77

  • #4
Een 20db geluidsisolerende laag verlijmd op underlayment platen. Deze underlayment platen liggen zwevend op een oude parketvloer welke op de originele houten vloer ligt. Apartement komt uit 1930.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu