Overstortventiel lekt - winterprobleempje??

Bembi

  • #1
Dag,

mijn overstortventiel lekt. onderaan de afvoerslang hangt steeds een druppel. Plm. 0,20-0,25 liter per dag. Is dit normaal? Hangt dit samen met het jaargetijde (verschil buiten/binnen/water in de leiding/boiler)? Ik maakte het ventiel schoon (vieze zwarte prut), maar het druppelen blijft. Mij lijkt dat het overstortventiel alles zou moeten afvoeren.


Als ik aan de rode knop draai, komt er water uit de leiding, het ventiel kan dit dan niet aan en stroomt over. Ik weet niet wat normaal gedrag is van het ventiel, vandaar dat ik dit erbij vermeld.


groet en bij voorbaat dank!bembi
 

Cvolieboy

Specialist Verwarming
  • #2
Dat ventiel is de inlaatcombinatie van de boiler.
Als koud water wordt opgewarmd dan wordt het meer in volume.

Dat wat meer wordt, loopt via de overdrukventiel weg naar de riolering.
De hoeveelheid water die wegloopt, is variërend van hoeveel de boiler op moet warmen.

De aansluiting is wel heel speciaal, normaal vanaf de PVC leiding een sifon en dan naar de aansluiting van de inlaat combinatie.

Vr Gr en succes ermee
 

Bembi

  • #3
Hi,

dank voor je reactie. Ik heb de boiler uitgezet en het water dat erin zat laten afkoelen. Het water blijft echter uit het overstortventiel druppen (of zeg maar gerust 'stromen').

Komt het volgens jullie weleens voor dat het gehele onderdeel (dat met dat rode kapje, dat zwarte schuifje waarmee je de leiding kunt openzetten en afsluiten en het overstortventieltje) kaduuk is en moet worden vervangen?

Dank nogmaals en groet, Bembi
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Ja hoor, dat komt wel vaker voor.
Controleer eerst de wartels of die goed dicht zijn.
 

Bembi

  • #5
Dank Jan voor je reactie.

Het water stroomt uit de zwarte bovenkant (van het pijpje met de grijze onderkant en het zwarte pijpje aan de bovenkant op de eerste foto. Ik weet niet hoe die onderdelen allemaal heten). Ik zal die wartel nog bekijken, maar ik vermoed dat het hele ding vervangen moet gaan worden.

Groet! bembi
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #6
Dit is wel heel apart aan elkaar aangesloten.
Normaal komt de uitloop van een overstort uit op een open sifon zoals op deze foto. De overstort is hier met een groene knop.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #7
Bembi, wilt u foto's plaatsen via klusidee ?
 

Bembi

  • #8
Dag Jan,

natuurlijk. Bedoelt u dat ik ze opnieuw post bij deze thread, of dat ik in het vervolg bij klusidee upload? Wat is het voordeel via Klusidee boven een imagehoster?

Dag Frank, dat zei iemand anders ook al. Ik begin me af te vragen of het slangetje tussen dat grijs/zwarte ding en de afvoer soms verstopt is geraakt. Maar zoals gezegd: er stroomt water uit dat zwarte ding, dus dat moet toch ergens zijn toevoer van krijgen.

Is het eenvoudig op te lossen? Kan ik het zelf (zonder soldeerwerk)?

Dank voor het meedenken, dat wordt gewaardeerd! bembi
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #9
Overstort zit met klemkoppelingen dus die hoef je niet te solderen. En verder zou ik al die rommel die er onder zit vervangen op een manier zoals op mijn foto.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #10
Bembi, ik heb deze foto's al geplaatst via klusidee, in het vervolg graag zelf doen.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu