Overstek dakkapel vergroten

Corné Oudshoorn

  • #1
Hoi allemaal,

Ik ga het dakkapel aan de achterzijde van ons huis opknappen. Er komen kunststof kozijnen in en de houten betimmering vervang ik voor kunststof. Ook de boeidelen worden van kunststof. Afgelopen jaar heb ik de dakkapel aan de voorzijde al gedaan, maar ik vind het boeideel/overstek een beetje ielig geworden. dat wil zeggen, het boeideel ligt nauwelijks voor het kozijn en de aftimmering. Dat was voorheen ook al zo, maar nu zie je het beter haha.
Daarom zit ik er nu aan te denken om een wat groter overstek aan de dakkapel te maken. Er zit nu een simpele aluminium daktrim aan welke ik wil laten zitten, het nieuwe boeideel uitvullen naar buiten (een cm of 15) en dan een nieuwe aluminium kraal er helemaal overheen zetten. Ik pieker me suf of dit een handige aanpak is, of dat ik toch beter genoegen kan nemen met een 'platte' dakrand.

Er komen trouwens rolluiken voor de ramen, dus die zou in of onder een overstek mooier weg vallen denk ik.

Wat vinden jullie? plat of overstek vergroten? En hoe kan ik dat dan het beste aanpakken?

Ik ben benieuwd naar jullie reacties!

Groeten Corné
 

Sander 1972

  • #2
Dak opnieuw plakken? en een zinken kraal is altijd mooier dan een trim
 
  • Like
Waarderingen: Corné Oudshoorn

Corné Oudshoorn

  • #3
Ik ga nog niet opnieuw plakken. Er liggen zonnepanelen op en de bitumen is verder nog prima.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #4
Zorg voor afschot, naar de binnenzijde, van het horizontale vlak van de overstek. Monteer boven op de dakbedekking een Enkeltrim deze zijn stevig daardoor krijg je een goede eenvoudige waterdichte afsluiting, geholpen door het afschot, tussen aluminium en de bitumen.
 
  • Like
Waarderingen: Corné Oudshoorn

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu