Overgeverfde schimmel

MarcoB87

  • #1
Wij hebben eind vorig jaar een huis gekocht uit 1968.
Er is ons bij de koop verteld (niet zwart op wit) dat de schimmelplek op zolder nog van het relatief nieuwe stucwerk was
Omdat er meer dringende klussen waren (niet de meesthandige inschatting blijkt nu) hebben we hier niet meteen op gehandeld.

Een maand terug is de souwmuur geisoleerd en deze jongen gaf aan dat er ruimte onder de laatste rij daktegels zijn. 2 dagen later hadden we een dakdekker over die hetzelfde constateerde en ook vroeg of wij vochtproblemen hadden gezien de hoeveelheid ruimte. Door de hitte is het verhelpen van het issue uitgesteld naar volgende week. Hij zag op het hout onder de daktegels geen schimmelvorming of rot.

Nu willen wij de schimmelplek in huis aanpakken en zijn vandaag begonnen met 6gr. soda in warm water. Na wat schrobben en proberen lijkt het erop dat de schimmel is overschilderd zonder dit eerst te verhelpen. Wat is nu wijsheid.
bovenste laat erafschuren en opnieuw behandelen, stukwerk eruit kloppen wat aangedaan is en opnieuw stucen of een andere handeling

IMG_20200816_164503.jpg
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
Schimmel kan overleven of terug keren als de plek op de een of andere manier vochtig blijft. Ben je zeker dat het van lekkage is gekomen kan je het overschilderen. Met schimmelwerende verf zou het opgelost moeten zijn.
Als die plek dicht bij buiten zit kan het zijn dat deze te koud is en de luchtvochtigheid in die ruimte te hoog. Dan komt de schimmel terug als de verwarming weer aan gaat.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu