Overgang Muur isolatie naar plafond isolatie

Erwin156

 • #1
Ik ben bezig met mijn muren en dak te isoleren
Met pir met osb platen Maar in overgang van muur naar dak (tussen de balke ) moet ik daar ook de pir plaat doen of kan ik dat opvullen met wol als dakisolator?

B0C1266E-A1E2-4341-9EEB-92A55056C88B.jpeg
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Wgb

  Vaste Beantwoorder
  • #2
  Wat voor isolatie ga je onder of ga je deze boven op het dak aanbrengen.

  Zoek ook nog even op houtwolcementplaten dit materiaal vraagt aandacht als je aan de onderkant van het dak gaat isoleren.
   

  Erwin156

  • #3
  Heb er nog even 3de plaat bijgemaakt met een ander idee (pir met osb doorgetrokken tot aan de platen. Maar vroeg me dus af of ik het zoals de laatste plaat doe ik ervoor heb gezet of zoals de eerste twee?

  het idee was metsteen of glaswol het dak te doen.

  image.jpg
   

  Wgb

  Vaste Beantwoorder
  • #4
  Heb je nog niets gelezen over een dampremmende laag. Glaswol isolatie onder jouw dak dan is deze laag bij die houtwolcementplaten super belangrijk. Ik neem maar aan dat er op die platen een dakbedekking is aangebracht.
   

  Erwin156

  • #5
  Er zit zeker een dakbedekking op het dak aan de buitenkant. Het is een bestande schuur waar ik de isolatie aanbreng.
   

  Erwin156

  • #6
  Bovenop de platen zit inderdaad dakbedekking.
  Om dak aan de binnenkant isoleren incombi atie met die houtwolcementplaten is dan
  Van buiten naar binnen:
  Dakbedekking, houtwolcement, luchtspouwtje (2cm?), rockwool, dampremmend folie, gips
  of zie ik iets over het hoofd?
   
  Laatst bewerkt door een moderator:

  Wgb

  Vaste Beantwoorder
  • #7
  Ik blijf het moeilijk vinden. Denk je dat je de dampremmendelaag van de wanden en onder de houtwolcemtent platen dusdanig kan aanbrengen dat er absoluut geen vocht bij de houtwolcement kan komen.
  Luchtspouwtje brengt niets.
   

  Erwin156

  • #8
  Zal misschien van buitenaf isoleren beter zijn?
   

  Erwin156

  • #9
  Overigens had de vorige eigenaar er alleen glaswol tegenaan zitten en alle wolcement platen zien er nog goed en droog uit......
   

  Wgb

  Vaste Beantwoorder
  • #10
  In Nederland? Wat zou in de winterdag ongeveer de temperatuur in die ruimte geweest zijn. Of waar werd de schuur voor gebruikt. Hoe dik was die glaswol isolatie? Hoe lang heeft die glaswol onder het dak gezeten? Glaswol met aan de onderzijde een aluminium laag?
   

  Erwin156

  • #11
  Het huis is uit 1963, Dat wil niet zeggen dat de isolatie van die tijd is. de te isoleren ruimte werd gebruikt voor opslag, temp zal daar nooit onder 0 geweest zijn gezien de wasmachine en droger er ook stonden. en isolatie zat maar her en der (heel vreemd) en was glaswol met papier eromheen en was niet dik get vulde niet alle ruimte tussen de draagbalken van het dak
   

  Erwin156

  • #12
  Of zal steenwol afgewerkt met klimaatfolie en dan gips beter zijn?
   

  Erwin156

  • #13
  @Wgb toevallig met bovenstaande info meer ideen?
   

  Wgb

  Vaste Beantwoorder
  • #14
  De raderen draaien.
  Even kijken naar twee mogelijkheden.
  Als ik de kwestie nog eens goed bekijk zou ik als eerste PIR/PUR met alu.cachering aan de onderzijde van de HWC platen aanbrengen, deze van muur tot muur en de aansluiting tegen de muren goed dampdicht maken.
  Wat zijn het voor muren steens, halfsteens of is er spouw. Wat had je in je hoofd op het plafond af te werken. Bijvoorbeeld balken in het zicht houden of een vlak met gipsplaten.

  De beste oplossing is dat er lucht boven de isolatie van het dak en de onderzijde van de HWC platen kan stromen. Dit systeem geeft het voordeel dat je zonder dampremmende laag kan werken. Ideaal als je glaswol wil gebruiken. Maak is een foto van de dakrand. Hoeveel muren staan er vrij van die schuur.

  Geventileerd dakbeschot.jpg
   

  Erwin156

  • #15
  @Wgb

  voor get gedeelte dat de garage en schuur niet aan het huis zitten is het halfsteens.
  Afwerken van plafond strak met rachels en gipsplaten.

  maar is isolatie aan de boven kant dan niet beter/ makkelijker
   

  Wgb

  Vaste Beantwoorder
  • #16
  Aan de bovenkant isoleren is beter. Als de dakbedekking tegen het einde levensduur zit kan je beter voor de bovenkant kiezen. De wanden zoals op foto 1 zetten en de rest vullen met Alu PUR.. Dusdanig dat je tegen de Alu kijkt.

  Dus 3 muren zijn vrij. Als je boven de isolatie ervoor kan zorgen dat er lucht van buiten kan stromen zijn heb je alleen timmerwerk. Er is geen spouw dus daaruit geen vocht.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu