Overgang banen in structuurverf.

Chima

  • #1
We hebben bij ons in de woonkamer het behang van de muur gehaald.
Daarna hebben we de muren hier en daar wat bijgewerkt en de oneffenheden weg geschuurt.

Nu hebben we er structuurverf op aan gebracht. Het probleem is nu dat we bij 1 muur de overgang van de banen zien zoals de structuurverf opgebracht is.
We hebben dus eerst een stuk opgezet met een roller en daarna met een structuurroller nagerold. Het dekt prima na de tweede keer alleen zie je nu dus wat donkere stukken van de overgang naar het volgende stuk wat we geverfd hebben.

Ligt dit aan de snelheid waar we mee schilderen. Moeten we dit sneller doen om dit te voorkomen? Of mmoeten we misschien smallere stroken schilderen zodat het minder gedroogt is als we met de volgende "baan" beginnen?

Alvast bedankt!
 

Amateurke

  • #2
Ik denk dat je zelf het antwoord al gegeven hebt, oppervlakken kleiner maken die je doet en ieder oppervlak op dezelfde manier doen en in dezelfde richting uitrollen en alles door dezelfde persoon, iedere persoon heeft zijn eigen manier van werken.

Kamertemperatuur ook in de gaten houden, niet te warm maken in de kamer.
 

Espaan

  • #3
Wij hebben vorige week onze muren ook met structuurverf gedaan. Met z'n tweeen. Hierdoor kan de 1 lekker doorwerken met het opzetten en de ander de structuur er rustig op aan brengen zonder te hoeven haasten.
Ook regelmatig kruislings roller om alles goed te verdelen.
 

Mwdecor

Verfadviseur
  • #4
En als het dan nog niet lukt verfvertrager aan toevoegen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu