Overdukventiel lekt behoorlijk

Status
Niet open voor verdere reacties.
Hallo forumleden,

Ik heb al aardig wat gelezen over lekkende overdrukventielen, maar meestal gaat het dan over een overdrukventiel dat geplaatst is in de verwarmingsleiding.

Het ventiel wat bij mij lekt (met een straaltje dus niet enkele druppels) is geplaatst in de heetwaterleiding en is geplaatst net onder de ketel.

merk/type Prescor w8 Flamco B 8bar TUV-SV80-526-1/2"

Het ventiel zit er al 24 jaar en ik denk dus dat het een kwestie is van vervangen
Nu heb ik op internet al een beetje lopen zoeken en ik kom overdrukventielen tegen van enkele euro's tot enkele tientallen euro's die in mijn ogen niet verschillen.

Hoe pak ik dit het beste aan?

Extra info: het overdrukventiel zat in de heetwaterleiding geplaatst toen er nog een Vaillant sinemot 18T3W combiketel hing, er hangt nu sinds 4 jaar een Nefit 2520 V combiketel
 
Weet je zeker dat hij in de HEETwaterleiding voor de ketel zit en niet in de koude?
 
Normaal gesproken zit er in de koudwaterleiding een inlaatcombinatie opgenomen waarin een keerklep en een overstort van 8 bar is verwerkt.
Bij het aanwarmen van de boiler of platenwisselaar gaat het water uitzetten en wil terug de koudwaterleiding in.
Dit wordt voorkomen door de keerklep waarna bij 8 bar het overdrukventiel opengaat en loost.
DEit gaat inderdaad met een straaltje en is niet vreemd.
Als deze constant loost is er iets niet in orde.
 
:mrgreen: een inlaatcombinatie behoort in de koudewater toevoer naar de boiler /ketel gemonteerd te worden . dat er warmwater uitkomt bij flink opwarming of lekkage van overstort is heel normaal.

druk in boiler is hoger dan in KW leiding.

52218_inlaatcombinatie_1.jpg
 
Dan zit dat dus niet goed in uw geval. Even een inlaatcombinatie opnemen in de koudwaterleiding voor de ketel. Die hoort daar gewoon te zitten in verband met de keerklep. Een overdrukventiel in de warmwaterleiding na de ketel heeft dan geen zin meer en kan dus vervallen.

Een inlaatcombinatie kost weinig trouwens.
 
Dan zou ik dat ding eraf halen en een inlaatcombinatie monteren in de KW leiding.

op mega grote boilers zitten wel eens overdrukventielen op , maar bij huishoudelijke boilertjes en keteltjes zie je dat zelden / nooit :cool:
 
In de regio nijmegen kom je dit nog veel tegen,, ook bij genoemde toestellen.

het kan prima werken en heeft alleen een groot nadeel dat als hij goed defect is je dus geen verwarming meer hebt omdat het toestel constand op WW bezig is.
gebeurt dit buiten het stookseizoen dan kan je onverwacht met een zeer hoog gas en watergebruik komen te zitten.

beter is idd een inlaatcominatie zetten in de KW-leiding maar u mag ook simpel deze overstort vervangen voor een nieuwe, en goedkoop betekend vaak duurkoop ;)
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Heb je problemen met wachtwoorden of reset, stuur een mailtje naar info a p e n staartje klusidee nl Nog niet geregistreerd? Registreer nu
or Log in via
Back
Bovenaan Onderaan