Overbruggen van 30 cm "hangende vloer" aan de rand

Ojee99

  • #1
Hallo klussers,

Ik ben bezig de vloer in de slaapkamer van ons jaren 30 huis te vervangen. Oude vloerplanken eruit, isolatie tussen de balken en dan nieuwe 18mm OSB plaat erop. Daarop komt dan ondertapijt en dan dik boventapijt.

Maar dit randje van ongeveer 20 cm was blijkbaar altijd vrijhangend. Nooit problemen gehad met de 21mm oude houten planken en daarbovenop dikke regen houten vloer.
Maar ik vrees dat 18mm OSB dit niet gaat houden, dat gaat toch een beetje doorbuigen als je er op staat?

Maar hoe dit nu te ondersteunen? aan de ene kant de houten balk waar je natuurlijk iets aan kan vast maken, maar aan de buitenkant een stalen bint waar ik liever niet in boor/schroef en daar boven de opstaande rand van het granito balkon. Maar die dikke rand is dus voornamelijk opstaande rand, dus echt veel kun je daar niet in schroeven.

Ik kan iets verzinnen met aan de ene kant schroeven aan de houten balk (19cm hoog) en dan laten leunen op het uitstekende randje van de stalen bint? Ofzo?
Hebben jullie een slim idee hiervoor? Zie s.v.p. de foto's:

IMG_2855.jpeg
IMG_2851.jpeg
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Wat een vreemde constructie. Dit moet een enorme koudebrug zijn, met een groot risico op condensproblemen. Klinkt als een huis waar nog wel meer aan moet gebeuren, om het aan de eisen van deze tijd te laten voldoen. In dat geval geef ik meteen het advies mee om een totaalplan te maken.

Het stukje vloer moet inderdaad ondersteund worden. Kan met een houten balkje. In een stalen balk mag je wel wat gaten boren. Gebruik een goede metaalboor, de prullen van de bouwmarkt zijn na één gat al bot.
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #3
De stalen ligger roestwerend behandelen.
Klossen hoh 600 mm tussen de flenzen klemmen en daar een ribje tegenaan schroeven. Daar kan dan de vloer op dragen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu