Oude stijl keukenkraan vervangen

Vxr

 • #1
Binnenkort ga ik verhuizen en in de keuken moet het een en ander aan werk gebeuren.Ik wil deze keukenkraan graag vervangen maar het ziet er naar uit dat dit niet zo gemakkelijk gaat zijn als ik initieel dacht. De leidingen komen direct uit de muur en er is verder geen koppelstuk aanwezig (zoals bij modernere woningen wel het geval is). Bovendien is de afstand tussen de leidingen maar 6cm, terwijl bij kranen in de bouwmarkt dat altijd een stuk meer is.

Is het mogelijk om de kraan te vervangen zonder alles eerst te slopen? Als slopen de oplossing is, moet ik dan een verticale sleuf in de muur frezen en dan de leidingen aan de spoelbak verbinden? Is er een minder ingrijpende oplossing?

edit:

Relevant? Douchekraan vervangen
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Boudewijn 033

  Specialist Verwarming
  • #2
  Heb jij een boiler in huis?

  groeten b
   

  Neesje

  Specialist Verwarming
  • #3
  Let op! Dit is een kraan voor een boiler, hierin zit een overdrukventiel gemonteerd zodat de boiler zijn druk kan lozen.
  Deze kraan maf je niet zomaar vervangen door een gewone kraan.
  Je kunt wel een inlaatcombinatie bij de boiler monteren, als dit gebeurd is dan kun je deze kraan vervangen door een gewone.
   

  Vxr

  • #4
  Ik denk het wel, maar ik weet het niet zeker. Er is iig geen los kastje boven de kraan die het water opwarmt. De leiding van de kraan komt 3 meter verderop uit op de CV:

   

  Vxr

  • #5
  Neesje schreef:
  Let op! Dit is een kraan voor een boiler, hierin zit een overdrukventiel gemonteerd zodat de boiler zijn druk kan lozen.
  Ai, goed om te weten. Bedankt!
   

  Boudewijn 033

  Specialist Verwarming
  • #6
  Dan kan je die kraan inderdaad vervangen. is van een oude situatie, want bij je ketel hen je al een inlaat combinatie

  groeten b
   

  MvanV

  • #7
  Je hebt ook nog steeds kranen voor aan een muur(oa badkranen). Een flink grote bouwmarkt (bijvoorbveeld die Duits) heeft wel een heel stel soorten kranen.

  ik denk dat er wel een te vinden is voor opbouw, wellicht moet je dan alleen wat rare bochtjes leggen om een maat goed te krijgen.

  Een makkelijke oplossing is 2 kraantjes, op iedere buis 1 zetten. Dan past het heel snel. Handig of mooi is het niet
   

  Techno tim

  • #8
  Je zegt dat je gaat verhuizen, wat is dan de reden van vervangen kraan?
  Moet het omdat het een huur huis is en de kraan is niet de originelen, of gaat het huis in de verkoop of is al verkocht.
  Bij eerste vraag even bij verhuurder vragen wat moet.
  Bij koophuis afvragen of dit meerwaarde geeft aan huis, het simpel doen geeft naast het werk ook nog eens een rommelig eindresultaat en het wat professioneler hogere kosten mee, en de nieuwe bewoner gaat misschien de hele boel verbouwen.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu