Oude pompschakelaar vraag

JcNeji

  • #1
Hallo,

In het kader van stijgende energieprijzen en handige manieren om kosten te besparen dacht ik aan het aanschaffen van een pompschakelaar (wij hebben vloerverwarming en stadsverwarming). Nu zie ik dat wij al een (oude) pompschakelaar hebben van het merk "Rivilex 01" (wij hebben de woning dit jaar gekocht).

Kopie.jpg


Nu weet ik (door een reactie van The headhunter in deze topic) dat schakelaar 1 dient om de pomp in zn geheel aan/uit te zetten en schakelaar 2 om de pomp alleen te laten draaien als er warm water door de leidingen gaat. Wat ik mij echter nog afvraag is het volgende: als ik schakelaar 2 uitzet, zet de schakelaar nog wel 1x per dag de pomp aan om vastzitten te voorkomen? Online kan ik helaas geen handleiding vinden. Indien deze pompschakelaar dit niet kan (of te oud is) dan koop ik wel een andere, maar als dat niet hoeft zou fijn zijn.

Hopelijk kunnen jullie mij helpen!
 

JcNeji

  • #2
Niemand? :(
 

Ronny

Specialist Verwarming
  • #3
Blijkbaar.
 
  • Like
Waarderingen: Klusvragen

Klusvragen

  • #4
Ik kan je ook niet echt verder helpen, maar misschien is het een idee om de gehele pomp+schakelaar te vervangen.Een nieuwe zal een stuk zuiniger zijn.
 

Auto-Geen

  • #5
1666866266839.png

Deze module schakelt de circulatiepomp van de verdeelunit uit wanneer de aanvoertemperatuur van het CV water onder de 35°C komt. Als de temperatuur weer boven de 35°C komt schakelt deze de pomp weer automatisch aan. Als extra standaardfunctie is er een timer ingebouwd welke, bij een uitgeschakelde ketel, de circulatiepomp van de verdeelunit 10 minuten per etmaal laat draaien.

Schakelaar 1 is voor aan-uit. Schakelaar 2 is voor auto-hand. Op auto is ook de timer functie actief. Een nieuwe, een stuk zuiniger zal wel niet, nieuw nog steeds te koop.
 
  • Like
Waarderingen: JcNeji en Klusvragen

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu