Oude onderblok toedraaien voor het vervangen van thermostaat kraan

llpp

  • #1
Dag iedereen

Ik heb één chauffage waarvan het pinnetje in de radiatorkraan stuk is. Ik kan deze met een tang gewoon heen en weer bewegen. Ik wou deze dus vervangen maar ik heb wat schrik als ik deze losdraai dat er water alle kanten opspuit. Ik heb de juiste radiator kraan een 1/2" van giacomini en een buis van 15. Nu is mijn vraag kan ik gewoon het onderblok toedraaien zodat ik de verbinding kan los maken? Ik heb een redelijk oud onderblok (eentje die ik nog nooit heb gezien, zie foto's). De foto's zijn van een radiator van me maar exact dezelfde stukken. Alvast bedankt!

WhatsApp Image 2022-04-08 at 5.17.08 PM (2).jpeg WhatsApp Image 2022-04-08 at 5.17.08 PM (1).jpeg WhatsApp Image 2022-04-08 at 5.17.08 PM.jpeg
 

grote kluns

  • #2
Dag

Ik heb hetzelfde onderblok van Giacomini.
Weet iemand soms met hoeveel % opening die rode en blauwe pijl overeen komen?
Bij mij staat het symbool van Giacomini bij onderblok 1 op 6 uur (overgang tussen blauwe en rode pijl staat op 12 uur). Bij onderblok 2 staat dit symbool op 2 uur (overgang tussen blauwe en rode pijl staat op 8 uur)en bij onderblok 3 op 5 uur (overgang tussen blauwe en rode pijl staat op 11 uur)

Is dit de positie van de bypass? Bij mij staan er telkens twee radiatoren in serie. Dus er zijn telkens 2 radiatoren aangesloten volgens éénpijp. Maar verder is elke paar radiatoren (eenpijp) verbonden met een vertikale collector die dus als tweepijps kan beschouwd worden.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu