Oude hobbelige stalvloer egaliseren

Marjel Neefjes

  • #1
Wij hebben een oude stal in gebruik als viltworkshop, 90 m2. Dat betekent dat er veel water (met zeep en wolvet uit de vachten) over de vloer gaat, dat in diverse putjes wegloopt naar de gierkelder. De cementvloer is echter heel ongelijk, her en der gebroken, met scheuren en (diepe en ondiepe) gaten, zeker nu we er wat muurtjes tussenuit gebroken hebben. Er zijn randjes van wel 5 cm hoogteverschil.

Nu wil ik de boel iets egaler. Dat je niet meer struikelt over de randjes. Het hoeft niet waterpas, liever niet zelfs, want het water moet wel weglopen naar de putjes.

Iemand suggereerde om er zand in te storten en dan stoeptegels erop. Maar ik ben bang dat er dan vies water in het zand onder de stoeptegels loopt en dat dat gaat stinken op den duur. Of zal dat meevallen? Kan ik eventueel de tegels iets verder uit elkaar leggen, en dan voegen? En waar voeg ik dat dan het beste mee?

Zandcement hebben we ook overwogen, maar door de hoogteverschillen moet dat best een dikke laag worden, omdat je ook op de hoge plekken minimaal 3 cm moet hebben. En alleen de gaten, scheuren en randjes dichtsmeren lijkt me lastig, ik ben bang dat dat snel weer loslaat omdat de gaten soms heel ondiep zijn. En bovendien is de ondergrond vettig door een paar jaar zeepwater en korrelig door het oude cement.

Bij beton lijkt me ook dat het erg dik moet zijn, bovendien lijkt het me duur.

Probleem is namelijk dat we niet weten hoe lang we er nog zitten, dus ik wil er ook geen kapitalen aan besteden. Wie heeft er een geniale tip?

 

Boertje125

Vaste Beantwoorder
  • #2
Qua materiaal is een zandcement vloer verweg het goedkoopste.
(bij een tuckmixer vol is de prijs niet te vergelijken met zakjes)


persoonlijk zou ik er wel en krimpnet in verwerken.

als je het echt goed wilt doen sloop je de vloer en vervang je hem door een nieuwe met isolatie aan de onderkant.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu