Oude diepgrond nog gebruiken?

Eltek53

  • #1
Ik houd niet van weggooien als iets nog bruikbaar is. Hoe zit dat met een aangebroken verpakking diepgrond van een jaar of 6 oud? Op de verpakking staat 'Na openen zo snel mogelijk opgebruiken' Vanuit de verkoper gezien logisch maar is het inderdaad niet houdbaar? Werkt het niet meer of zitten er andere risico's aan? (Het is in ieder geval nog net zo vloeibaar als bij aankoop).
 

De Bob

  • #2
Als de verf op terpetine basis niet stinkt (schimmel) en nog goed vanaf de bodum op te roeren is en soepel en zonder brokken, dan is deze nog te gebruiken.

De droogtijd zal wat langer zijn.
Maak een proef opzetje.

Watergedragen verven zullen eerder bederven.
 

Eltek53

  • #3
Diepgrond is toch geen verf??? Het betreft acrylaatdispersie, water en conserveermiddelen methyl/benziso-thiazolinon. Op het oog ziet het er prima uit. Ik kan wel een proefopzetje maken en dan kijken hoe latex er op pakt. Het is dat dat weer een paar dagen extra kost om zeker te weten of het nog bruikbaar is en er geen gekke dingen gebeuren met de latex..
 

De Bob

  • #4
Ik las in de snelheid "grond" vandaar.

Maak een opzetje, want na zo een lange tijd kan het bederven.

Heeft u losse delen/lagen of een extreem zuigde ondergrond, dat u diepgrond gebruikt, of is het alleen om het restje.
 

Eltek53

  • #5
Het gaat om diverse ondergronden: kale baksteen, zachte mergelsteen, oud maar nog stevig gipsstucwerk, ruwe nieuwe cementstuc, en beton. Noem het maar een ruw-industriële ondergrond zoals je in een gestript oud gebouw kunt tegenkomen. De diepgrond die ik nog heb staan zou nog ruim genoeg moeten zijn voor de hele oppervlakte (ca. 10 m2). Vandaar dat ik me afvraag of het nodig is om nieuwe te kopen.
 

De Bob

  • #6
Opzetje maken, maar er zal weinig mee mis kunnen gaan, al staat er maar ongeveer 12 maanden voor.
 

Eltek53

  • #7
Er mankeert nog niks aan mijn diepgrond van minstens 6 jaar oud. Na het behandelen van de stoffige muur met oa zachte mergelstenen was deze prima gefixeerd. Probleemloos gelatext!
 

De Bob

  • #8
Mooi dat de grond nog goed was
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu