Oude Bosch koelkast - thermostaat kapot

Graft

  • #1
Aan de hand van eerdere posts in dit forum heb ik kunnen uitvinden dat blijkbaar mijn thermostaat kapot is. Nu is dit een oude tafelkoelkast, en aangezien hij toch alleen als bierkoelkast gebruikt gaat worden (studentenhuis) heb ik eigenlijk niet zo'n zin een dure nieuwe thermostaat erin te zetten.

Nu heb ik twee vragen:
  1. Zijn er ergens tweedehands onderdelen te koop?
  2. Maakt het uit dat er precies de juiste thermostaat in gezet wordt? Immers; het enige wat de thermostaat doet is de temperatuur meten, en dan een relais omzetten.
    Volgens mij kan ik dan ook een goedkopere thermostaat nemen met minder instel-mogelijkheden. Ik krijg het vast wel passend ;-).
Alvast bedankt!
 

Janavg

  • #2
Voor +/- 26 euro heb je een nieuwe thermostaat. Gebruik je een andere dan heb je kans dat de temperatuur in koeler niet koud genoeg wordt of juist te koud.

Zoek bij de fabrikant van de koeler de schakeltemperatuur van de thermostaat op.
 

Graft

  • #3
Allereerst bedankt voor je antwoord.

Ik had toch nog wel een vraagje; het lijkt mij dat koelkast thermostaten altijd dezelfde schakeltemperatuur hebben: koelkasten hebben toch altijd eenzelfde temperatuur?
 

Janavg

  • #4
Koelkast thermostaten hebben niet altijd de zelfde schakelwaardes.

Dit is afhankelijk van het volume van de kast. Een kleine kast zal bij +5 graden inschakelen en bij -12 uit (dit op stand 1) bij een kast met meer volume zal de uitschakelwaarde lager zijn.

Jan
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu