Oud huis, betonnen vloer (~ 30cm) en vocht ?

Roxlu

 • #1
Beste lezer,

We hebben een oud huis gekocht van rond 1900. De vloer is volgestort met beton. We zijn nog bezig met het slopen van oude voorzetwanden e.d. Ik vraag me nu af of het nodig is om een voorzetwand te plaatsen tegen de muren van het huis (beneden verdieping) om vocht door condensatie tegen te gaan?

Groetjes Roxlu
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #2
  Huizen van die leeftijd hebben vaak geen spouw.
  Het loont de moeite en het geld om er wanden voor te zetten en te isoleren, het comfort wordt veel groter en de luchtvochtigheid veel beter beheersbaar.
  Met een paar jaar hebt u de isolatie er weer uit doordat het gasverbruik veel minder is.
   

  Roxlu

  • #3
  Hoi Jan,

  Bedankt voor je reactie! We hebben ook gehoord dat er speciale isolatie is dat we eerst tegen de muur moeten zetten (soort plastic) en daartegenaan de 'standaard' isolatie. Weet jij of iemand anders welk materiaal dit kan zijn?

  gr. Roxlu
   

  Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #4
  Ik denk dat hier dampremmende folie wordt bedoeld, die komt eerst tegen de muur en dan komen de balkjes waartussen de isolatie bevestigd wordt, dit kan b.v. glas of steenwol zijn maar ook andere materialen kunnen.
  Over de isolatie en de balken wordt dampwerende folie gezet en als laatste het afwerkmateriaal.
  Laat u bij een bouwmaterialenhandel voorlichten over de verschillende isolatiemogelijkheden, er zijn veel soorten in verschillende isolatiewaarden, diktes en verwerking.
  Gebruik rvs schroeven voor het bevestigen van de balken aan de buitenmuur of maak een vrijstaande wand.

  Aankoopadvies wordt op het forum niet gegeven.
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu