OSB Plafond in tuinhuis plaatsen

IvanR

  • #1
Hi,

Als plafond voor mijn tuinhuisje wil ik OSB gebruiken . Eerst dacht ik om dit met gips te doen, maat toen dacht ik dat als ik klus en bijvoorbeeld met een plank tegen het gips plafond komt, deze snel beschadigd raakt. Dus heb ik besloten OSB plaaten van 12 mm te gebruiken i.p.v gips. Aan gezien de dak balken tussen de 69 en 74 cm van elkaar liggen dacht ik 3.6 cm latten met een midden afstand van 30 cm van elkaar dwars op de dakbalken te leggen en dan gips panelen met een breedte van 60 cm evenwijdig met de latten te bevestigen. Maar nu ik OSB platen van 59 x 244 cm wil gaan gebruiken twijfel ik of ik deze platen dwars op dakbalken kanschroeven, zonder latten te gebruiken. Ik twijfel hierover omdat de afstand tussen de dakbalken tussen de 69 en 74 cm is. Of zou ik latten van van 1,8 cm met een midden afstand van 40 cm dwars op de dakbalken schroeven en dan dwars over de latten de OSB platen?

Jullie advies is zeer welkom. Ik heb een foto toegevoegd zodat jullie de istuatie beter kunnen evalueren.Alvast bedankt
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #2
12 mm gaat doorhangen bij ondersteuningen hoh 70 cm. Dus uitstroken en haaks daarop de platen.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #3
Wordt het verwarmd of niet.
Niet, dan dit even lezen en er is nog veel meer over geschreven.
 

IvanR

  • #4
In het tuinhuisje wil ik in het achterwand een ventilatie buis van 12.5 cm plaatsen iets onder de nok. Verder wil ik als ik in het tuinhuisje bezig ben deze verwarmen, denk een 1000 watt eletrische verwarming. Ik wil het tuinhuisje verder afwerken met binnenwand folie en hierna aftimmeren.

Bedankt voor jullie reacties. Wat betekent uitstroken eigenlijk? Is dat latten plaatsen. Zo ja welke dikte kan ik het bestgebruiken? En welke hart op hart afstand tussen de latten?
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu