OSB over planken vloer, isolatie

BartS

  • #1
Ik heb een ongeïsoleerde oude stal die af en toe gebruikt wordt voor feestjes en workshops (nu even niet...). De planken zoldervloer veert hier en daar tussen de balken (die zijn op zich sterk genoeg), is op plaatsen uitgesleten. en heeft overal kieren, waardoor de verwarming beneden (is maar af en toe in gebruik) nogal veel voor de vogeltjes stookt. Ik wil daarom over de vloer OSB platen in de balklaag schroeven. Vraag is: heeft het zin tussen de planken en OSB een dunne isolatielaag/ondervloer aan te brengen? Zo ja, wat voor isolatie? Ik kan me namelijk voorstellen dat als ik bijvoorbeeld dun EPS gebruik, er vocht opgesloten kan raken tussen het hout en de isolatie.

Wie weet raad?

Bart
 

Emzed

  • #2
Ik zou de planken eraf halen, onderop (aan de warme kant) dampremmende folie aanbrengen. En de tussen ruimte volstoppen met isolatie. Glaswol of de Ecose variant werkt een stuk makkelijker dan PIR en is ook nog wat goedkoper. Wellicht dat je er ook al bent met wol die aan een zijde is voorzien van dampremmende laag.
 

BartS

  • #3
Dank je Emzed.
De planken weghalen zie ik niet zitten, omdat de balkenlaag niet op een goede hartafstand ligt voor de platen. Verder wil ik een deel van de planken van onderaf in het zicht houden, dus isolatie tussen de balken is niet aan de orde. Het gaat echt om al dan niet isoleren tussen de oude en nieuwe vloer. En hoe dat het best kan met deze randvoorwaarden.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #4
Hoe dun is dun? De temperatuur van de zolder is bijna gelijk aan de temperatuur van buiten en daar wordt niets aan gedaan?
 

Emzed

  • #5
OK ik snap je, het kan inderdaad een sierwaarde hebben zo'n balken plafond.
En wordt de zolder nog gebruikt?
Dit soort platen zijn PIR + OSB in een.
 

BartS

  • #6
Wgb schreef:
Hoe dun is dun? De temperatuur van de zolder is bijna gelijk aan de temperatuur van buiten en daar wordt niets aan gedaan?
Dun: schuimrol, ondervloer dikte 10mm was het idee. Maar ik weet niet of het als isolatie enige waarde heeft. En wat het dus evt doet mbt opsluiten van vocht.
Ik kan me wel voorstellen dat het het kraken van de vloer tegengaat, wat er wel/meer zou zijn als de osb rechtstreeks op de platen ligt.
De temperatuur van de zolder is inderdaad nagenoeg die van buiten, alleen in de volle zon kan het 's zomers goed heet worden.
 
Laatst bewerkt door een moderator:

BartS

  • #7
Emzed,

Wat is het voordeel hiervan tov losse lagen? Wordt een dure aangelegenheid bij 250m2.
 
Laatst bewerkt door een moderator:

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #8
Werkt sneller minder gesjouw.
Arbeid telt ook mee.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu