OSB of Multiplex of? Op bestaande vloerbalken

Fotoderoodt

  • #1
Hallo,

Ik heb een vloer waarop nu een gedeelte de oude planken vloer ligt en aan de andere kant geperst hout platen. Deze zijn aangetast door vocht (van een lekkend dak maar al gemaakt) en liggen scheef aflopend.

Concreet lengte kamer 5.30 meter en een 3.5 meter breed. Links op de lange kant ligt de oude plankenvloer en rechts 2/3 liggen de platen op balken gespijkerd. De planken kan ik er nooit uit halen omdat deze doorlopen onder de muur naar de andere kamer ernaast (was vroeger 1 kamer) deze liggen ongeveer waterpas een beetje afwijkend maar niet bizar. Waar de platen beginnen gaat het scheef lopen er zit echt een knik in de vloer. Rechtmaken van de balken kan ik wel door aan de zijkenten planken te bevestigen. Maar nu is de vraag wat is het beste? Ik kan niet veel spelen met de hoogte want het moet gelijk komen met de originele planken vloer (16mm) De een zegt gewoon OSB platen de ander zegt nee planken leggen (vloerdelen) en dan over het geheel nog is OSB? Of kan ik gewoon spaanplaat ofwel MDF direct op de vloerbalken leggen (de platen liggen nu ook op de balken al is het scheef) Graag een advies ;-)
 

Roman

  • #2
Je kunt er gewoon OSB over heen leggen. OSB is ook de goedkoopste plaathout, dus da's mooi meegenomen. Er zijn mensen die de OSB plaat direct lakken en er zo een vloer mee creëren.

MDF is wat vocht gevoeliger, maar ook prima materiaal om mee te werken en ook niet de duurste (zoals tri/multi plex bv)
 

Fotoderoodt

  • #3
Thks!

En de zogenoemde span platen? Spano SB4 platen

Die beweren sterker te zijn dan de traditionele OSB ik kan die in promo krijgen (partij) voor 5 europer plaat.... 18mm dik

Heb nu de balken al uitgelijnd en gewaterpast voor 1/3 van de ruimte dus het gaat nog is goedkomen, als iemand weet hoe ik een plaatje upload dan laat ik de 'puinhoop' is zien ;-)

Bedankt weer!

Link verwijderd i.v.m. reclame, mod.
 

Michiel_H

  • #4
De specificaties lijken goed en 5 euro per plaat is geen geld.
Je kunt een foto uploaden door bij het intypen van een nieuw bericht op "afbeelding uploaden" te klikken..
 

Fotoderoodt

  • #5




Tja er moet iemand de foto's nemen... ok ik geef het toe mijn vrouw kan beter overweg met de schaafmachine dan ik ;-)

De balk die ze kruist (de lengterichting balk) die was 1 cm te hoog vanuit de hoek links bovenaan gerekend om alles waterpas te krijgen . Alle balken naar rechts richting de gipsplaat muur moeten dan weer 2 cm verhoogd worden. Als ik was gaan werken vanuit de te hoge balk kwam ik bij de deur te hoog uit aansluitend op de gang en de kamer ernaast... dus makkelijker balk vverlagen met 1 cm en de rest weer ophogen want die lagen uiteindelijk toch al te laag.
 

Michiel_H

  • #6
Komt bekend voor..
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu