Orienteren zwevendtoilet(pot)

Deklusser21

 • #1
Ik ben op zoek naar een ander zwevend toilet. Ik weet dat ik geen merken mag noemen, maar simpel gezegd heb je:

Bijna helemaal geen rand (enkel aan der achterzijde waar het water vandaan komt)

De pot waar ik interesse in heb (qua prijs en looks) heeft wel een rand, maar niet zo'n eentje als ik gewend ben, maar de rand is dicht, en eens in de zoveel tijd zit er een spleet/gaatje?

De ouderwetse spoelrand

Wat is nu het beste/fijnste? Ik vond de keuze die ik gemaakt heb qua pot het mooiste, maar hoe zit dat qua spoelkracht en schoon blijven onder de rand (want achter de gaatjes kom je nooit bij?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Kanterz

  • #2
  Jij bedoelt de rim-free potten van tegenwoordig..
  tja het schijnt, zeggen ze dat je dus niks "onder de rand" hoeft te doen bij deze potten.

  om eerlijk te zijn ben ik er zelf nog geen tegengekomen die dichtzat of al ouder was aangezien dit nog "relatief" nieuw is.

  dat het qua looks mooier is ben ik 100% met je eens, en als de gerenomeerde merken zich hieraan wagen, dan zal het echt wel goed zitten met spoelkracht !
   

  Deklusser21

  • #3
  Ja ik bedoel rim-free. Die vind ik wel aardig, maar zijn duurder.

  Wat ik ook gezien had was een 'dichte' rand (dus niet waar je normaal je hand onder kan steken) en in die dichte rand zat dan om de XX cm een opening voor het spoelwater. Maar vraag me af of dit wel 'goed' is.

  Lijkt allemaal vrij nieuw inderdaad!

  edit: Zie net een oud bericht op dit frum, dat iemand zo'n pot ook heeft, en last heeft om alles met kracht weg te spoelen:


  Ik heb geen goedkope praxis pot op het oog. Maar zijn de ervaringen altijd slecht met dit type spoelingen? Want dan kies ik liever een ouderwetse rand of rim free
   

  IJkenhout

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #4
  "Mijn" pot heeft ook van die gaatjes. De spoelkracht is geen enkel probleem. Wel dat het spul naar achter afgevoerd moet worden, maar dat is bij alle hangpotten.
   

  Kjiratsiekoedel

  • #5
  Ik heb ook van die gaatjes en dat werkt erg goed moet ik zeggen
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu