Opvullen oude sleuven

JFW

  • #1
Waar kan ik het beste oude sleuven waar elektra(dozen) uit is gehaald mee dicht smeren, zijn dus 2 tot 4cm diep.

Ik heb nog een zak MP75 liggen waar ik nieuwe sleuven, met buizen en WCD’s, mee doe dicht smeren (wordt nog overheen gestuct). Maar ik lees dat MP75 niet tot 4cm opgesmeerd kan worden, althans niet in één keer.

Is hier misschien een beter alternatief voor?
Metselmortel met kalk misschien? Betreft namelijk muren van kalkzandsteen dus dacht dit misschien steviger (en sneller dan MP75 in meerdere lagen doen).
 

Vonken_trekker

Specialist Elektra
  • #2
Ik gooi het altijd aan met specie. Maar voor de stucadoor mag je het waarschijnlijk om gewoon zo laten.
 

JFW

  • #3
Ik ben enigszins een beetje bekend met bouwen/verbouwen als hobbyist/amateur maar specie is toch best een ruim begrip?

Metselmortel van de bouwmarkt zoals ik omschrijf is dan toch ook specie? Technisch gezien is MP75 toch ook specie? Ik nijg namelijk naar metselmortel toe maar niet dat ik straks het verkeerde haal?

Denk dat de stukadoor het niet uitmaakt dat ik het open laat maar ik wil ze niet voor verrassingen komen te laten staan aangezien ze me nog net voor de kerst ertussen hebben gepland, als ze dan meerwerk krijgen en alles uitloopt zit ik echt in een rotperiode…
 

Vonken_trekker

Specialist Elektra
  • #4
Metselspecie dan. Ofwel cement, zand en water.
 

Ijssel87

  • #5
Misschien helemaal niet relevant voor jouw situatie, maar de droogtijd na het stucen zal ook een stuk korter zijn als je de gaten eerst al deels kan opvullen.
 

JFW

  • #6
Dat is zeker waar maar inderdaad niet relevant. Ze komen de week voor kerst en daarna zal ik week 52 & week 1 niet meer in het huis zijn zodat het goed kan drogen en niemand tegen een muur kan stoten tijdens het verbouwen/verhuizen (ik woon nog thuis).
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu