Optrekkend vocht na stuken vanaf fundering

Sofia

 • #1
Beste mensen wie kan mij helpen met een advies, ik heb een hele oude vakantie huis gekocht in Frankrijk, maar ik heb het laten alles vanaf fundering betonen tot alle muren op nieuw stuken, ik heb op fundering van vloer 30 centimeter beton geleegd maar een kleine stuk van 1 meter op 2 meter van muur naast het hoofd ingang duur blijft optrekkend vocht, hoe kan ik deze probleem oplossen.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Wgb

  Vaste Beantwoorder
  • #2
  Hoe hoe hoog komt het vocht. Het zou ook condens kunnen zijn omdat de muur te koud is. Neem aan dat er verwarmd wordt.

  Als het werkelijk vocht is dus water wat capillair omhoog zuigt in de muur daar is maar een degelijke oplossing voor de muur onderkappen.
   

  Gerrit B

  Specialist Telecom
  • #3
  Mijn advies is altijd om eerst te kijken of het inderdaad wel optrekkend vocht is.
  Meestal heeft een vochtige muur/vloer niets te maken met optrekkend vocht maar juist met een slechte afvoer of slechte afwatering.
  Het eerste waar ik dan ook altijd naar kijk is hoe wordt regenwater ed. afgevoerd en lopen er buizen in de buurt van de vochtige plek.
  Vaak is het gewoon een afvoerbuis van een goot oid. of een rioolbuis welke stuk is/verstopt zit en waardoor de omgeving het water op moet nemen met dus de vochtplekken in je muur.

  suc6

  Gerrit
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu