Opstookprotocol vloerverwarming

ColinK

  • #1
Goedendag,

Ik heb een vraagje over opstookprotocol van mijn onlangs aangelegde vloerverwarming.

Geadviseerd wordt om de watertemparatuur per 24 uur met 5 graden te verhogen, dus 20-25-30-35-40. Echter, hoe kun je dit goed regelen?

Zeker met deze warme temperaturen buiten? Dus op hoeveel graden moet de thermostaat van de ketel staan en op hoeveel moet ik de thermostaatknop van de vloerverwarming zetten. Ik krijg de watertemperatuur van de vloerverwarming niet mooi constant. Of hij schiet door richting de 35 graden en wanneer de vloer en ruimte opgewarmd zijn daalt de watertemperatuur weer richting de 20 graden, bijvoorbeeld 's nachts.

Wie o wie kan mij hierbij van advies voorzien (instelling kamerthermostaat en thermostaat vloerverwarming) om toch het opstookprotocol goed te kunnen uitvoeren, zodat ik straks geen problemen krijg nadat de pvc-vloer gelegd is. Dus een continue watertemperatuur de vloerverwarming te bereiken.

Het betreft de woonkamer, vloerverwarming als hoofdverwarming, Albrand Boxer verdeler en Remeha Calenta CV-ketel.

Alvast bedankt voor jullie hulp
 

Degooyer

Specialist Vloerverwarming
  • #2
Ik zou in eerste instantie te rade gaan bij degene die de vloerverwarming heeft geïnstalleerd en dit opstookprotocol heeft voorgeschreven.
Op de verdeler zit een thermostaatknop (in de aanvoerleiding) waarmee je de temperatuur van het water in de vloer instelt wat door de vloer circuleert.
De CV-ketel zal toch minimaal 40-45 graden C moeten afgeven wil er verwarmd worden.
Daarnaast dient de kamerthermostaat de CV-ketel ook "aan" te zetten, anders valt er weinig op te stoken.....
 

Degooyer

Specialist Vloerverwarming
  • #3
Nog even een vraag: welke pomp is op de Albrand verdeler gemonteerd?
Toch niet een energieverslindende label B pomp, maar een energiezuinige label-A pomp? Officieel mag sinds 1-1-2013 geen label-B pomp meer worden geïnstalleerd, maar daarmee wordt nog wel eens een loopje genomen.
In geval van een label-B pomp neem ik toch aan dat je ook een pompschakelaar toepast.
En is de vloerverwarming ingefreesd of liggen de buizen dieper in de vloer? (en dan toch zeker ook wel op een hart-op-hart afstand van 10cm?)
 

Bernhard

  • #4
Dag 1 ketel instellen op 25 grd ruimtethermostaat hoog bv 25 grd.
Dag 2 ketel op 30grd.
Dag 3 ketel op 35grd. Als de ruimtetemp te hoog oploopt dan de kamerthermostaat lager zetten.
mvgr bernhard
 

Degooyer

Specialist Vloerverwarming
  • #5
De temperatuur van het water wat door de vloer circuleert stel je in met de thermostaat op de verdeler en NIET met de keteltemperatuur.

Op de verdeler zitten niet voor niets een thermostaat waarmee de temperatuur van het water ingesteld kan worden en thermometers waarop je exact de temperaturen kunt aflezen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu