Opnieuw bestraat - natrillen reinigen instrooien - volgorde

Floris T

  • #1
Ik heb inmiddels m'n hele tuin opnieuw bestraat, met een fatsoenlijk resultaat.
Nu echter de laatste zaken;

natrillen met een trilplaat,

reinigen met een hogedrukspuit vanwege her en der oude mosaanslag op de 30/30 stoeptegels die ik heb gebruikt,

inwassen/instrooien met brekerzand.

Mijn vraag is nu: wat is de juiste volgorde van bovenstaande laatste werkzaamheden?
 

Tinus B

  • #2
Houd er rekening mee, dat bij het gebruik van een hogedrukreiniger op straatwerk er heel wat zand weggespoeld/gestraald wordt. Misschien dat het beter was geweest om dit vooraf gedaan te hebben. Maar daar heb je nu niet veel aan.

Trilplaat is er voornamelijk voor om een ondergrond te verdichten. Ook worden ze wel gebruikt om kleine hoogteverschillen tussen stenen weg te werken. Het verdichten moet vooraf het straten gebeuren.
Het trillen van stoeptegels vind ik vooral veel herrie maken.;-)

Het instrooien moet voorafgaand aan het natrillen plaatsvinden. Goede resultaten worden ook bereikt door dit met een bezem te doen en voldoende vaak te herhalen.
 

Floris T

  • #3
Tinus, dank voor het complete advies, ik ga het ter harte nemen.

Voorafgaande reinigen van de bestrating was inderdaad handiger geweest, alleen qwa logistiek lukte dat even niet, vandaar.
 

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #4
Een hogedrukspuit zorgt er alleen maar voor dat de stenen gaan verzakken. Niet doen dus. Spuit de tegels eens in met groene zeep / azijn en wacht een week of 2. Vaak zijn ze dan ook schoon.

Eerst zand strooien, beetje invegen en dan natrillen. Door het trillen zakt het zand in de voegen en liggen de stenen gelijk goed vast. Je kan het trillen vervangen door vegen, maar dan duurt het langer. Zorg er voor dat het inveegzand droog is, nat zand plakt en krijg je veel moeilijker in de voegen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu