Oplossing voor permanent aanhoudende kadavelucht van muizen?

LeerlingNoob

  • #1
Weer een heel andere klus...

Vorig jaar heb ik het dak van van garage er volledig afgehaald en vervangen voor een nieuw dak. Omdat dankzij mijn lieftallige buren er muizen konden binnenkomen ter hoogte van de goot en ze zo tussen het plafond van mijn kantoor konden komen was dit de ideale gelegenheid de aanhoudende muizenplaag definitief te stoppen. Ik heb de plaatsen waar ze binnen konden komen ontdekt en alles dichtgezet met cement en andere middelen om die rotbeesten in het vervolg buiten te houden.

Ik heb er in de tijd zo'n 35 geruimd middels vallen, maar vermoedelijk hebben de meesten het loodje gelegd middels gif. De sprookjesachtige theorie is dat de muizen uitdrogen middels inname van het gif en presto; geen nare luchtjes.

De praktijk is echter anders. Nu een jaar later, met name bij warm weer is het gewoonweg niet te harden in het kantoor waar ik om die reden nog altijd niet terecht kan. Aldus de ongediertebestrijder zou de lucht normaliter met 5 weken verdwenen zijn.

Voor de helderheid; er zijn geen levende muizen meer. Ik heb geprobeerd middels wierook en andere luchtjes geprobeerd de kadavers te maskeren maar gewoonweg niets helpt. Het kantoor is maar een jaar of vijf in gebruik, maar ik weet inmiddels geen andere oplossing meer dan het gehele plafond er uit te slopen incl. alle isolatie en het geheel te vervangen. :cry:

Is er dan misschien toch iemand die een minder rigoreuze oplossing heeft ??
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #2
Als er al kadavers liggen, die al een jaar dood zijn, zul je die echt niet meer ruiken.

Weet je wel zeker, dat alles dicht is, en er geen ander ongedierte boven het plafond zitten.
Vaak stinkt het dan ook naar urine van die beesten, en dat kan in de isolatie ook ruiken zoals een ontbinding geur.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #3
Zit er geen steenmarter ergens in het gebouw ?
 

LeerlingNoob

  • #4
Zekerheidshalve heb ik nog een schoteltje gifkorrels laten liggen voor een aantal maanden, maar bleef onaangeroerd. Daarnaast hoorde ik ze altijd, zowel overdag als 's avonds, tegenwoordig hoor ik niets.
Ook op de verdieping waarlangs ze 'in' het plafond kwamen tref ik geen keutels meer aan. Alles is met zeer veel zorg afgesloten, en ik weet door wat voor kleine gaatjes die krengen kunnen komen. Eerder had ik ook te maken met letterlijk honderden (!) vliegen die uit de kadavers kwamen via de wc waar ik nog een stuk gips uit het plafond heb gehaald; daar tref ik nu ook in het geheel niets meer van aan. Er zijn dus geen aanwijzingen die er eerder wel waren. Nu kun je betwisten of ik alles werkelijk heb afgesloten, maar je moet me op m'n woord geloven vrees ik, het is nogal een werk geweest.

De urine van de muis is even erg als die van een kat; eenmaal ergens geurineerd gaat die lucht niet weg, zeker wanneer het hout of gips betreft. Ik heb al verschillende dingen die ik op de verdieping opgeslagen had weg moeten gooien. Zou datzelfde niet voor vocht van de rottende kadavers kunnen gelden?

Zo trof ik vorig jaar bij het weghalen van de aan de onderzijde van de klossen gemonteerde boeiplanken een reeds lang vergane muis aan die tegen een klos en op de boeiplank had liggen rotten. Daar zat een duidelijke vlek in. Ik heb het geheel nog niet volledig afgewerkt, maar die klos stinkt nu een jaar later nog altijd, ondanks dat het vrij in de buitenlucht kan ventileren.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #5
LeerlingNoob schreef:
Het kantoor is maar een jaar of vijf in gebruik, maar ik weet inmiddels geen andere oplossing meer dan het gehele plafond er uit te slopen incl. alle isolatie en het geheel te vervangen. :cry:

Is er dan misschien toch iemand die een minder rigoreuze oplossing heeft ??
Hoe zit het dak nu in elkaar. De isolatie hoort niet onder het dakbeschot te zijn aangebracht cq te zitten.
Dat zou een vochtiger klimaat kunnen veroorzaken met idem het gevolg daarvan.
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #6
Een ander spoor misschien:
Heb je een kruipruimte onder het huis en of garage?
Zo ja kan daar die lucht vandaan komen?

En wat Jan al aangaf kan het ook een steenmarter zijn die kadavers mee naar binnen sleept op een andere plek in het huis misschien?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu