Oplossing voor afvoer water douche

Mario64nl

  • #1


Goede avond, een adviesvraag, waarbij ik hoop dat me iemand kan helpen met een idee.

Nadat ik de badkamer in mijn aangekochte huis direct heb later vervangen (eerst zat er een bad), door nu een regendouche, is er een afvoerprobleem ontstaan mbt de afwatering vanuit de drain van de douche. De afvoer is aangesloten op reeds bestaande piping in de koof links op de foto. Dus alleen het laatste stuk na de bocht naar de drain is nieuw.

Na installatie bleek de afvoer verstopt. Een ontstoppingsfirma laten komen welke constateerde dat er grote klodders verf ingekomen waren (door de schilder). Dit verhielp al een stuk de afvoer van douchewater, maar toch was dit niet genoeg om de (toch wel flinke liters) van de regendouche af te voeren.

Daarna nogmaals de camerabeelden van de ontstoppingsfirma bekeken en tesamen geconstateerd dat de leiding in de koof oploopt/verzakt is, en de piping dus omhoog loopt. Daarna gaat hij door de muur en loopt hij weer af.

Aangezien de piping compleet OP de bodem loopt is natuurlijk het afschot al best minimaal. Op de beelden is ook te zien dat er water blijft "staan" in de afvoer.

Nu kan ik natuurlijk tegenwerk etc. gaan openbreken en e.e.a. gaan proberen te fixen, maar ik was aan het denken aan een vuilwaterpomp. Wie heeft hier ervaring mee? Uiteraard "zuigen" deze niet aan de leiding, waardoor denk ik met een simpele vuilwaterpomp het probleem niet is opgelost. Deze zou ik natuurlijk op het lange stuk kunnen monteren (redelijk eenvoudig), maar dan nog. Hier staat nl. maar een laagje water. En anders zou ik hem al redelijk vooraan moeten plaatsen, maar dan kom je toch aan het kappen in de betegeling.

Zijn er ook andere oplossingen/pompen of dergelijke welke 'zuigen' aan een pijp. Deze zou ik nl. redelijk eenvoudig met een schakelaar kunnen aanzetten bij douchen en na douchen weer uit kunnen zetten.

Graag jullie advies. Dat de beste oplossing is "afbreken" en goed/opnieuw maken dat snap ik, alleen wellicht is zulke pomp of iets een alternatieve oplossing. Aangezien ik ook de afstand moet overbruggen tot de afvoer in de grond (vooral het lange stuk nadat de piping op de "zolder" uitkomt/door de muur komt).

Alvast bedankt!
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #2
Kan je de pijp wat je in de badkamer direct naar beneden naar onderste verdieping brengen en als daar geen mogelijkheden zijn nog verder naar beneden en daar of onder de vloer op een riool aan sluiten
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #3
Je hebt de badkamer laten vervangen. Is het riool mee vervangen? Wat zegt de aannemer?
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #4
Pompen gaan je niet helpen, er mag van een aannemer verwacht worden dat deze iig de basis conform regels aanlegt
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu