Oplegging bestaande draagbalk controleren

Brennie

  • #1
Beste lezers,

Wij willen graan de muur tussen onze keuken en woonkamer verwijderen. Er ligt al een stalen draagbalk boven de te verwijderen muur. Deze is gecontroleerd door een constructeur en voldoet aan de eisen. De constructeur heeft ons echter geadviseerd (in zijn rapport) om de oplegging te laten controleren tijdens de sloop en eventueel metselwerk aan de aangrenzende muren te herstellen ('oplegging' moest ik eerst even Googlen, maar ik snap nu wat hij bedoelt, denk ik). We moeten echter ook een vergunning hebben voor de sloop van de muur (ondanks de bestaande draagbalk, immers de functie gaat op een andere manier belast worden - zo is mij verteld) en daar loop ik tegen het probleem aan dat ik niet aan de gemeente kan vertellen of de opleggingen in orde zijn. Dat wordt immers pas bij de sloop bekend en slopen kan weer niet zonder die vergunning.

Zie ik iets over het hoofd? Zijn er toch manieren om de oplegging te (laten) controleren voordat de muur er daadwerkelijk uitgehakt wordt? Stuk plafond aan beide uiteinden is er al gedeeltelijk uit, dus ik zie de stalen balk in de muur gaan, maar niet hoe diep. Als ik op internet zoek, kom ik tegen: laat een constructeur meekijken. Maar dat is dus al gebeurd.

Ik ben heel benieuwd of jullie advies hebben. Bedankt voor het lezen.
Groetjes Brennie
 

Boertje125

Vaste Beantwoorder
  • #2
Ik neem aan dat er in het rapport staat hoeveel de balk moet opleggen
het is een kwestie van een stukje openmaken en meten.

als het je alleen om de gemeente te doen is.
die moet maar even afwachten tot de aannemer aan de gang is. en dit gewoon als voorwaarde in de vergunning zetten (als ze het al opmerken)
er zijn wel meer zaken die pas gecontroleerd kunnen worden als er daadwerkelijk gebouwd gaat worden.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu