Ophanging zonnescherm

Oss

 • #1
Beste allemaal,

We hebben een paar jaar geleden een aanbouw laten zetten. Deze heeft aan de achterzijde nagenoeg over glas/kozijn. Alleen de hoeken zijn gemetseld.

Nu is ons duidelijk geworden dat het dragen van een zonnescherm een dingetje gaat zijn. Door het gewicht en de beperkte ruimte om aan te bevestigen is het waarschijnlijk niet mogelijk. (De rechterzijde van de uitbouw heeft slechts 7 cm breed ruimte op de muur vanwege de regenpijp.

Onze uitbouw heeft ook een overstek. De balklaag onder het overstek is vastgeschroefd aan de balklaag van de uitbouw. Ik betwijfel of het zonnescherm kan hangen aan de balklaag van het overstek. Mogelijk zou ik wel extra ankers kunnen aanbrengen tussen de balklaag van de uitbouw en de balklaag van het overstek. Is dat een logische oplossing?

Totale uitbouw is 8 meter breed, 4 meter diep en betreft slechts alleen uitbouw van de begaande grond. In de 8 meter zit van links naar rechts;
- krap 1 meter gemetelsde muur
- deur
- 1 meter muur gemetseld
- pakweg 3,50 meter openslaande deuren
- klein stukje muur ipv afdichten spouw.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Rola

  Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #2
  Een knikarmscherm alleen aan het metselwerk hangen kan je vergeten.
   

  Oss

  • #3
  Maar zou het 'ophangen' aan het overstek wel een logisch alternatief kunnen zijn?
   

  Walker

  Specialist Deuren en Kozijnen
  • #4
  Plaats eens een foto... En hoe groot is de uitval van het scherm?

  Bedenk dat in uitgedraaide stand een plotselinge windvlaag een grote op- of neerwaartse kracht op het scherm uit zal oefenen. Bouwkundige schade is dan niet te voorkomen.
   

  Oss

  • #5
  Ik heb nog geen scherm maar willen er wel graag 1. Heb even een oude foto toegevoegd van vorig jaar waarin de breedte het beste te zien is. Het betreft dus de uitbouw waar op dat moment bovenop geklust wordt.
  IMG_20200809_112454.jpg
   

  Michielvv

  • #6
  Al gedacht over een zonnescherm wat tussen een frame loopt? Dan ben je iig het hefboom effect van een normaal zonnescherm kwijt.
   

  Oss

  • #7
  Dat ken ik niet, kun je dat uitleggen?
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu