Ophangen wandpaneel + led-verlichting

Svdven

  • #1
Goedemorgen,

Ik heb dit houten wandpaneel gekocht die ik op wil hangen, liefst uiteindelijk ook met led-strip verlichting aan de binnenzijde.
Afmetingen zijn 180cm hoog en 3x60cm of 180cm breed
Op 1 paneel mist een latje aan de bovenzijde

De keren dat ik een boormachine heb gebruikt zijn op 2 handen te tellen dus kan wel wat tips/adviezen gebruiken..
Ik heb een klopboormachine van m'n vader geleend en heb verder nog geen bevestigingsmaterialen (plugs/schroeven).

Ophangen wandpaneel
-Kan ik hem beter direct aan de muur bevestigen of met koordjes+ringen of ophangsysteem(STAS cliprail pro?) aan het plafond? Welke mogelijkheden zijn er of zouden jullie adviseren?
https://www.stas.nl/products/stas-cliprail-pro?variant=44586620223785
-Ik weet niet zeker of de 1e plek waar ik hem hang de definitieve plek wordt, boren in het midden van de muur ben ik een beetje huiverig voor (als ik hem toch ergens anders wil ophangen) maar als dat het makkelijkste is wil ik dat wel overwegen.
-Is het verstandig om de 3 delen ook aan elkaar te monteren zodat het 1 geheel wordt? En hoe kan ik dat het beste doen? (Met de montage van de led-verlichting in m'n achterhoofd lijkt me dat ik geen andere optie heb, als het 3 losse delen zijn met bewegingsruimte ertussen lijkt me het niet mogelijk om de ledstrips erachter te plaatsen)

Led-stripverlichting -
Ik weet niet of ik hier nu al verder in wil duiken en denk dat ik hier een apart topic voor ga maken, maar mochten jullie alvast tips/adviezen over hebben hoor ik het natuurlijk graag.
Er zijn een hoop mogelijkheden qua ledstrip-verlichting.. zo te zien zaten er bij de vorige eigenaar rgb-strips op met een ... aan sluiting?/
Ik denk dat ik kleuren niet zo mooi vind/ga gebruiken, dimbaar warm-wit licht lijkt me voldoende. Is COB-led verlichting misschien 'to much' voor achter een paneel? Of juist aan te raden?

Had deze 2 opties gevonden, maar andere suggesties of tips zijn welkom!
-COB LED Strip 2700K Warm Wit, 5m Dimbare 24V Flexibele COB LED Strip Lights Set
-5M Warm wit LED-strookset Dimbaar, 12V

Alvast bedankt!

C7BA5BB2-860E-4ABC-BF11-80C8E08EDEFC.jpeg tempImagezg8w2X.png tempImage4eU4Ef.png tempImageM3GLhS.png tempImageKFK7rP.png
 

Svdven

  • #2
Ik wil het wandpaneel plaatsen tegen 1 van deze 2 muren. De linkse muur is een dragende muur (beton) en de rechtse volgens mij een tussenmuur (cellenbeton 100mm dik)
AAD5CD4E-F59E-436B-BF5B-1DB94B1018B9.jpg
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #3
Ik denk dat het kunstwerk aardig aan het gewicht is en dan zal je dus ook een degelijke bevestiging nodig hebben.
Dit is vrij eenvoudig zelf te maken.
Neem een plank en zaag die schuin door
schilderij oid. ophangen.jpg


Dus op de zwarte lijn doorzagen
Het onderste deel schroef je precies waterpas tegen de muur en het andere deel achterop je kunstwerk.
Dan zijn je 3 panelen meteen aan elkaar verbonden, staat je kunstwerk iets van de muur af zodat de verlichting goed zijn werk kan doen.
Haak je kunstwerk met het deel wat je daar opgeschroefd hebt achter de lat die je op de muur hebt gemonteerd en klaar, hij hangt super stabiel en veilig en altijd netjes recht.
 
  • Like
Waarderingen: Svdven en Kaajee

Kaajee

  • #4
Eens, handige ophang methode. Ook omdat je het geheel daarmee inderdaad wat flexibel houdt.

Ik zou tevens een (smart) led strip overwegen die je (ook) met een app via je mobiel kunt bedienen, wel zo handig. COB of SMD maakt in dit geval niet zoveel uit omdat hij toch uit het zicht achter je panelen komt. "Te veel" kan eigenlijk ook niet, mits hij maar dimbaar is. Dan beter (de mogelijkheid tot) te veel licht, dan te weinig.
 
  • Like
Waarderingen: Svdven

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu