Ophangen plafondlamp - Alleen geelgroene draad aanwezig?

Tessvdh

  • #1
Ik wil graag een lamp bevestigen aan het plafond. In het plafond zit een een 2-polig kroonsteentje en daarnaast steekt 1 geel/groene draad uit.
De lamp die ik wil bevestigen heeft een kroonsteen met 3 ingangen. Ik neem aan dat ik een losse installatiedraad/stroomkabel nodig heb bestaande uit een blauwe en een bruine draad. Maar moet de geel/groene draad dan in het midden bevestigd worden? Heeft iemand een idee? Alvast veel dank!

Zie afbeeldingen.

1651012196868.png
1651012216739.png

Is deze kabel geschikt?
1651013428043.png
 
Laatst bewerkt:

Mabo100

  • #2
De aardedraad gaat in het midden, de bruine en blauwe draad van de lamp kun je willekeurig aansluiten op een van de twee kroonsteentjes in het plafond. En ja, je voorbeeld is geschikt.
 

Freakie

  • #3
Ik zou eerder de plafond plaat losschroeven, deze lamp ziet er uit als of de montage beugel de gaten voor de schroeven overneemt. Je kan dan de VD die in de kroonsteentjes gaat rechtstreeks in de lamp kroonsteentjes doen.
 

Vonken_trekker

Specialist Elektra
  • #4
In het deksel dat in het plafond zit, zit een kroonsteen verwerkt. Daarop sluit je bruin en blauw aan. Dat kan met een extra stukje draad.

De geelgroene draad uit het plafond sluit je rechtsreeks op de kroonsteen van het armatuur aan.
 

Tom345

Specialist Elektra
  • #5
De aders van het zwarte snoer op de derde foto moet je afwerken met adereindhulzen voor goed contact. Als je die niet hebt, kun je beter blauwe en zwarte VD-draad kopen. Die is stug en mag zonder eindhulzen in een kroonsteentje.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu