Ophangbeugel voor lamp

Aliceh

 • #1
Wij hebben een hele mooie lamp gekocht van een outdoorwinkel. Maar nu we 'm willen ophangen kwamen we erachten dat we een ophangsysteem nodig hadden, waarschijnlijk een soort beugel, want er zitten gaatjes waar het aan bevestigd moet worden. De winkel hebben we al gebeld en die hadden 'm in de winkel aan een ketting hangen. Nu zijn wij opzoek naar zo'n beugel of een oplossing ervoor. Iemand ideën?Ik kan ook nog een foto toevoegen voor meer duidelijkheid, maar de doorsnede is 12.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Frank

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #2
  Foto zal inderdaad handig zijn.
   

  Aliceh

  • #3
   

  Frank

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #4
  Zo te zien hoort er een bodemplaat bij die je bij de centrale lasdoos tegen je plafond aanschroeft.
  Vervolgens moet je dan de behuizing aan de lampvoet vastmaken dmv van de 3 of 4 L vormige uitsparingen aan de rand.

  Zonder die bodemplaat wordt het lastig.

  Ik neem aan dat het een hanglamp is en dat de metalen behuizing niet heet wordt tijdens gebruik?
  Je zou dan van multiplex van 18mm een cirkel kunnen maken die precies in de behuizing past. Een gat in het midden van een mm of 40 om de bedrading door te voeren. Als je de cirkel in de behuizing plaatst schroef je ter plaatste van het eind van de lange poot van iedere L vormige uitsparing een bolkop schroef. Schroef ze niet helemaal vast maar zo dat je de behuizing op de bodemplaat kan zetten en hem een stukje kan draaien in de L vormige sleuf. Je hebt nu je eigen bodemplaat gemaakt.

  Nu neem je de deksel van de lasdoos waar je hem onder wil hangen en je tekent de bevestigingsgaten af op de houten cirkel. Die boor je door en met een paar langere schroeven dan die je uit de lasdoos hebt gehaald schroef je de houten cirkel samen met de deksel van de lasdoos tegen de lasdoos.

  Je verbindt de draden die nu door je bodemplaat steekt met de kroonsteen van de lamp en je draait de behuizing op de bodemplaat en je geeft de bolkopschroeven een laatste slag om ze vast te zetten.

  Succes.
   

  BeeTeeWee

  • #5
  Bij dergelijke lampen is het vaak niet een hele bodemplaat, maar meer een strip waarvan de uiteinden iets omhoog staan. Een platte, brede, omgekeerde U-vorm zeg maar. Die strip monteer je aan het plafond. In de opstaande zijkantjes zitten dan schroefgaten, waaraan je de lamp op kunt hangen.

  Je zou zelf wel iets soortgelijks kunnen fabriceren uit een stevige metalen strip, maar het is even wat gepruts.
   

  Marsepein

  • #6
  Of 2 hoekbeugels bij de bouwmarkt halen en die beide aan de lasdoos vastmaken en vervolgens de juiste afstand instellen.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu