Open trap dicht maken - de verschillende manieren

Benjamin11

 • #1
Beste mensen,

Ik wil graag mijn 2 open trappen dichtmaken.
Nou heb ik al enig onderzoek gedaan en kom ik verschillende manieren tegen om ze te bevestigen.
1 manier is de stootborden dmv een latje tegen de bovenliggende trede vastschroeven. Dit heeft vanuit cosmetisch oogpunt niet mijn voorkeur.

Je ziet ze ook gemonteerd zonder latje. Dit vind ik een stuk netter. Het is me niet volledig duidelijk hoe dat het beste aan te pakken.
Ik zat er aan te denken om de stootborden aan de onderliggende treden vast te schroeven en de kopse kant van het stootbord te verlijmen aan de bovenliggende trede. Zou dit een goede oplossing zijn.

Verder zie ik dat er zowel MDF als multiplex wordt gebruikt. Wat heeft hier de voorkeur?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Rola

  Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #2
  Als er geen latje zichtbaar is, dan zit er een groef in de trede waar het stootbord invalt. Er nu nog een groef erin maken is niet mogelijk, dus een latje. Vroeger werd er altijd een wellatje toegepast.
  Voorkeur heeft multiplex, bovenzijde in de lengte +/- 2mm afschuinen. Trede opspannen en stootbord vastschroeven aan de onderliggende trede.
   

  IJkenhout

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #3
  Benjamin11 schreef:
  Ik zat er aan te denken om de kopse kant van het stootbord te verlijmen aan de bovenliggende trede.
  Niet doen. Dit heeft ook weinig zin doordat er altijd beweging in de trap zit.

  Gebruik multiplex, geen MDF.

  In theorie is het maken van een sponning voor het stootbord wel mogelijk. Het is alleen veel werk en een lastige klus. Met een lamellenfrees of een minicirkelzaag gaat dit het makkelijkst denk ik.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu