Open plekken spachtelputz

Blaoskaak

  • #1
Hallo allemaal

Thuis heb ik mijn muren voorzien van spachtelputz. Heb bijna overal witte spachtelputz en dit ziet er perfect uit. Op de muur beneden in de woonkamer heb ik de spachtelputz op kleur laten maken en hier heb ik wat problemen mee.
Op verschillende plekken heb ik wat lichtere stukken en hier zitten bijna geen korrels op. Harstikke vreemd. Kan ik hier nog wat aan doen? Stoor me er mateloos aan.

Alvast bedankt!
 

StucDennis

Specialist Stukadoor Werkzaamheden
  • #2
Hoe heb je het aangebracht? Je mag er normaal gesproken van uitgaan dat standaard kleur vanuit fabriek met de zelfde chargenummer dezelfde kleur hebben. Als de chargenummers verschillen kan er een kleurafwijking in zitten.

Teneerste is goed doormengen belangrijk.
Daarnaast wanneer je meer dan 1 emmer nodig hebt en op kleur is gemengt of chargenummers anders zijn, moet je emmers samenvoegen in een grote kuip. Dit mix je machinaal door om kleurverschil op de muur te voorkomen.

Als er op een bepaalde plek geen korrel zit heb je hier te weinig opgezet en of niet mooi gestructureerd met je kunstof spaan en tijdens opzetten een rvs spaan gebruiken. Dit bijwerken word het niet mooier op. Dan moet je de muur eerst weer glad trekken met gips en daarna weer opnieuw sierpleisteren
 

Blaoskaak

  • #3
Heb het met een RVS spaan aangebracht en met schuurbord alles nagedaan. Met alle witte spachtelputz heb ik geen problemen gehad. Daarom vond ik het zo vreemd dat het alleen op de muur met kleur is.

Heb inderdaad alle emmers in een grote kuip gegooid en goed doorgeroerd.

Ben er wel achtergekomen dat de spachtelputz op kleur veel dunner was. De structuur oogt ook veel anders. De korrel ligt meer op de muur. Bij de witte spachtelputz zit de korrel meer in de lijm. Hoop dat je snapt wat ik bedoel.

Ga proberen de muur over te texen. Misschien dat dit helpt.
 

Tegel

  • #4
Een schuurbord is niet het goede gereedschap om spachtelputz af te werken.
 

Blaoskaak

  • #5
Ik zei het ook niet goed merk ik nu. Bedoelde een kunstof spaan. Dacht dat het stuurbord heette.
 

StucDennis

Specialist Stukadoor Werkzaamheden
  • #6
Zo te lezen heb je alle stappen juist gedaan. En het is voor mij gissen waar het mis is gegaan.er spelen veel factoren mee voor een mooi resultaat. Bijvoorbeeld en ondergrond die niet vlak genoeg is kan er ook voor zorgen dat die niet mooi wil structuren. Direct nadat je gestructureerd hebt kun je een vergeten plekje nog wel bewerken. Maar wil je dit na enige droging nog doen maak je het plek alleen nog maar opvallender. Misschien dat schilderen helpt succes.
 

Blaoskaak

  • #7
Nu je het zegt. De muren zaten vol met bulten. Woonstichting heeft de muren gestucadoord en het was echt om te janken. Daarom heb ik besloten er spachtelputz overheen te zetten.

Waarschijnlijk zaten er bulten onder en zo heb ik met schuren het open geschuurd.

Of kan dit niet?
 

StucDennis

Specialist Stukadoor Werkzaamheden
  • #8
Dat kan zeker. Als de ondergrond erg onefen is komt de kunsstof spaan niet overal. En zal die op de bult een openstructuur creëren en in de kuil niets doen omdat die daar niet komt. Dan moet je een kleinere spaan nemen. Dan valt het niet mee om het echt mooi egaal te structuren.
 

Blaoskaak

  • #9
Dan zal het dat zijn. Alle andere muren waren rechter en zit het mooi op. Bedankt voor je reacties!
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu