Open opklapbare trap met contragewicht

Merijn29

 • #1
Wij zijn van plan om volgens het Juffer van Effescomplex in Spangen (Rotterdam) een gelijkwaardige constructie voor bergruimte onder de trap te creëren.
Bij deze woning is er een contragewicht gebruikt van 13 kg en de trap is bij vier treden doorgezaagd waar de scharnieren zich bevinden om de trap omhoog te doen. Wij zouden de trap graag bij zes treden door willen zagen. Kunnen we dan het contragewicht keer 1,5 doen?

Groeten Merijn
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Willem52

  • #2
  Een foto doet wonderen.
   

  IJkenhout

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #3
  Dat complex wat je noemt kan ik op internet niet vinden?

  Ik ken wel een soortgelijk voorbeeld in het Begijnhof in Breda. Daar is de ingang van een keldertje onder de trap.

  Bij een huidige trap inbouwen is een flinke klus. De treden en stootborden moeten binnen de trapbomen weggezaagd worden. De rest van de trap(bomen) moet stevig genoeg zijn.
  Dan een nieuw trapje maken wat binnen de opening past en met zware scharnieren bevestigen. De trede waar de scharnieren aan komen zal waarschijnlijk verstevigd moeten worden.

  Ik zou zeggen begin niet aan de klus als je niet weet hoe je een trap moet maken. Onderzoek alternatieven, zoals aan de zij- of achterkant bij de ruimte komen, of lades in de treden.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu