Opbouw vloer dilemma (badkamer)

Sam07

  • #1
Beste allemaal,

Ik ben bezig met de renovatie van mijn badkamer. Het is een badkamer met oude tegelvloer op een houten balklaag. Het is 5m2 met 3 betonnen wanden en 1 gipswand. Momenteel komen alle leidingen uit de grond, maar deze ga ik allemaal vervangen voor meerlagenbuis en zullen in het plafond komen. De afvoer loopt nu tussen de houten balklagen. Die kan ik met kleine aanpassingen weer oppakken.

Er zit nu een bad, wc en wasbak in. De wc gaat er uit en er komt een losse douche in. Nu twijfel ik over wat ik zal doen met de vloer. De tegels liggen in cement (of tegellijm?) En zitten muurvast op een spaanplaat gesmeerd en deze zit genageld aan een laag planken, die op hun beurt weer aan de balklaag vast zit. Ik zou de tegels kunnen laten zitten en hier direct mijn nieuwe vloer op kunnen tegelen. Het deel waar nu het bad zit zal ik dan deels gebruiken voor de douchebak (heb goedkope versie van Wedi hiervoor, een kant en klare douchebak met drain en staat al op).

Wat is volgens jullie de handigste aanpak in deze om de vloer weer op te bouwen? Zie foto's voor de context. Het liefst zou ik het stuk tegels op hout laten zitten. Dan de helft van de ruimte waar nu het bad zit gebruiken om de nieuwe douchebak in te maken en de moet ik enkel nog een oplossing vinden om de vloer van het overige deel waar nu het bad zit op te vullen en een gelijke hoogte te maken als de rest van de vloer.

(zie foto's)

20220223_203425.jpg 20220223_203440.jpg 20220223_203457.jpg 20220223_203432.jpg
 

Marcn.88

Vaste Beantwoorder
Moderator
  • #2
ik zou de gehele vloer opnieuw opbouwen en dan met lewisplaten werken
 

Sam07

  • #3
Dank voor je reactie. Ik ben een belangrijk feit vergeten. De relatief dunne draagbalken en de relatief grote overspanning lenen zich niet voor het storten van een betonvloer. Is het wellicht een idee om dan toch alles eruit te breken en een vaste houten osb3 laag (18mm) te maken en hierop een laag 30mm Qboard platen monteren?
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu