Opbouw verdiepingsvloer magnesiet?

Dirk-Jan de Jong

  • #1
Beste klussers.

Wij zitten volop in een verbouwing en hebben een nieuwe kap gerealiseerd waardoor er een bovenverdieping is gerealiseerd op een voormalige bungalow.

Nu wil ik de verdiepingsvloer zo goed mogelijk aanpakken tegen toekomstig geluid. De huidige opbouw is vanaf de beneden verdieping:

Stucwerk. Gipsplaat. Balken 18cm zonder isolatie ertussen. En dan een underlaymentplaat 18 mm. Ten behoeve van alle aansluitingen op niveaus op de nieuwe verdieping moet de vloer vanaf de underlayment nog inclusief afwerkvloer 10.5 cm omhoog.

1 optie is balken 7 cm. Isolatie van steenwol, 18 mm underlayment en dan ondervloer laminaat.

Optie 2 4 cm steenwol en balken, unxerlayment. Gipsvezelplaat en ondervloer en dan laminaat.

Optie 3: magnesietvloer. Afgewerkt met ondervloer en laminaat. Ik kan er weinig informatie over vinden maar het lijkt erop dat het goed geluidwerend is, onbrandbaar. Op iedere dikte aangebracht kan worden.

Graag advies en in het bijzonder over ervaring met magnesiet vloer.

Alvast bedankt.

Dirk-Jan
 

Bernhard

  • #2
Wat ontbreekt is het toekomstig geluid. bernhard
 

Dirk-Jan de Jong

  • #3
Het toekomstig geluid/ gebruik is beneden een woonkamer en boven een slaapkamer en of toekomstig kantoor.

Wil graag een constructie goed tegen bijvoorbeeld radio / tv geluid bestand. Hoedt allemaal niet in extremen maar het moet wel in orde zijn.

Contactgeluid van hakken of schoenen ben ik ieta minder bang voor. Gemmiddeld word op de bovemverdieping zonder schoenen gelopen en voor de uitzondering hoeft het niet bestamd te zijn.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu