Opbouw keukenplan

Marcogs

  • #1
Hallo,

Een tijdje geleden heb ik mij aangemeld op dit prettige forum. Toen bleek dat de voorbereidingen op mijn verbouwing iets langer op zich lieten wachten. Werk en prive gooide logistiek een beetje roet in het eten en zodoende werd besloten om de aanbouw uit te besteden en casco op te laten leveren.
Veel zoeken en diverse (krankzinnige) offertes verder een hele fijne aannemer gevonden die prijstechnisch heel netjes zat en (heel belangrijk voor mij) erg meedacht, luisterde en heel realistisch was over wat wel en niet kon.

Eindelijk is het nu zover, alles is geregeld en als het goed is dan wordt de aanbouw aan het huis eind september casco opgeleverd.
We hebben dan een (netto) ruimte van 4x6,8 om als woonkeuken in te richten.
Ja idd, pure luxe probleem, maar toch de vraag.
Er zijn 1001 websites, winkels, dhz plannen om de meest lochische oplossing te verzinnen om de boel zo goed mogelijk in te richten. De "heilige driehoek" enz enz.
Het bouwen van de keuken doe ik zelf.

Echter zijn er ook onhafhankelijke patijen die je advies kunnen geven zonder dat ze je gelijk een keuken in je mik willen schuiven.

Wat is jullie advies/ervaring hierin/mee.

Groet,
Marco
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Er zullen vast wel onafhankelijke partijen zijn die je advies kunnen geven zonder dat je aan een keuken vastzit, maar... voor niets gaat de zon op! Die zullen daar geld voor willen zien. Jij werkt zelf vast ook niet voor nop?

Er is in principe niets op tegen je in een keukencentrum te oriënteren over wat de mogelijkheden zijn. Zolang je maar geen persoonlijke plannen laat maken, tekeningen laat vervaardigen en vooral... ergens een handtekening onder zet. Natuurlijk zullen ze proberen je een keuken te verkopen, daar verdienen ze hun brood mee. Is toch een kwestie van goed weten wat je (niet) wilt en sterk in je schoenen staan zodat je je niet laat verleiden door mooie beloftes of kortdurende aanbiedingen.

Je hoeft er niet op te rekenen dat iemand hier een ontwerp voor jou gaat maken of dat er verteld wordt welke (onafhankelijke) adviseur je zou kunnen vragen. Daar is het forum niet voor.

Maar met behulp van één van die 1001 websites zou je zelf een paar tekeningen kunnen maken en die hier plaatsen. Dan kan er doelgericht gekeken worden wat de situatie is en of je geen cruciale fouten maakt bij je ontwerp.

Zo heb ik dat zelf ook gedaan: eerst orientatie in meerdere keukencentra, vervolgens tekeningen gemaakt, heel lang gewikt en gewogen en naar installatiemogelijkheden gekeken. Lijst gemaakt van benodigde keukenonderdelen en die besteld (in mijn geval bij een bouwmarkt). Alles zelf geïnstalleerd incl. leidingwerk.

Klusidee bestond toen nog niet dus ik moest het allemaal zelf doen, geen online hulp. Je wilt niet weten in hoeveel (speciaal)zaken ik ben geweest want op keukengebied was (en ben ik deels nog) een complete leek.

Dus: doe zelf voorwerk, dan krijg je hier vast wel advies hoe je een en ander kunt aanpakken. :wink:
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #3
Er zijn toch van die (online) programmatjes waarbij je zelf kan tekenen? Voor de hoofd-layout kan je ook in een keukenzaak rondkijken. Daar heb je geen verkoper voor nodig.
 

Cvolieboy

Specialist Verwarming
  • #4
Kijk even in jou eigen PB box
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu