Onze AEG ÖKO LAVAMAT 6750 reageert nergens meer op!

Paulvr

 • #1
Tijdens de wascyclus, aan het eind, zo te zien tijdens het wegpompen van het water, maar nog voor het centrifugeren (er zaten nog enkele liters water in) moet er met de wasmachine ineens iets gebeurd zijn waardoor hij de stroom die wel de machine nog binnenkomt (gemeten) niet verder doorgeeft. Geen enkele toets werkt, geen enkel lichtje. Eerst de machine via het slangetje goed leeg laten lopen, dan met een muntje in de daarvoor bedoelde gleuf het deurtje open gekregen.

De vraag is waar de fout te zoeken. Is het daar waar de stroom in het toestel binnenkomt? Ik heb ook wel eens gehoord dat een defect in het sluitmechanisme van de deur dit kan veroorzaken (elektronisch dan wel want de deur draait met dat nood-draaischakelaartje netjes open!)

We hebben er net een nieuwe manchet en nieuwe koolborstels in gezet en hij liep de laatste maand weer als nieuw dus ik hoop dat er een oplossing voor is? Ik zocht op het internet naar een elektrisch schema van dit apparaat maar vond helaas nog niets. Heeft iemand misschien wat tips of adviezen voor me?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Techrax

  • #2
  Komt er stroom tot aan het besturingssysteem of tot waar de stekker aangesloten zit?
   

  Paulvr

  • #3
  Sorry, voor mij is dat al meteen het eerste probleem, er komt stroom aan binnenin die zeg maar knol waar de stroom binnenkomt, als ik daar elk van de beide plugs uit trek dan staat daar spanning op. Met probleem is dat ik echter niet echt verder kom, ik vind het nogal riskant om zomaar lukraak dingen los te trekken en er de voltmeter op te zetten zonder dat ik een idee heb of op die plek spanning moet staan en hoeveel volt precies.

  Op de Electrolux website kon je aangeven dat je graag wilde dat ze een schema mailden als het niet zo te vinden was, ik het het aangevraagd maar tot dusver helaas nog geen reactie gekregen.

  Dus ja, de spanning komt binnen, in elk geval binnen dat eerste ding dat het door aan de rest van het toestel geeft maar wat dan dat weet ik helaas niet.

  Mijn excuses trouwens dat ik laat reageer, ik had aangekruist #"Stuur mij een email als er gereageerd is", kreeg geen email dus dacht dat er helemaal niet was gereageerd. Ik denk dat het allereerste wat nodig is is dat ik ergens aan een elektrisch schema van deze machine kom. Overigens: mocht je je afvragen moet iemand met zo weinig kennis het aandurft om de machine ook maar open te maken: er is iemand die vele malen kundiger is dan ik die me met liefde en plezier bijstaat. Hij is het die zei dat er wel een schema nodig is om verder te kunnen, en ook dat hij het heel goed mogelijk acht dat er iets in het sluitmechanisme van de machine stuk is waardoor het zou kunnen dat het hele ding zonder stroom komt te staan. Dus het allergrootste probleem is en blijft dat schema op de kop te tikken...
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu