Onverwarmde bijkeuken isoleren ??

Brooke

  • #1
Hallo iedereen,

Ik wil graag mijn onverwarmde bijkeuken isoleren en heb al wat informatie gekregen bij de verschillende bouwmarkten.

Maar nu lees ik , op dit forum, dat het geen nut heeft om een onverwarmde bijkeuken te isoleren,
dat het winters altijd koud blijft !! Vriest het dan buiten, dan is de temperatuur niet veel hoger in de bijkeuken ( ondanks de isolatie ), klopt dit ??
Bij de bouwmarkten is mij dit niet verteld .

Mijn vliering is namelijk ook onverwarmd en sinds kort geïsoleerd en daar is het altijd aangenaam ( ook in de wintertijd ).
Maar mischien , omdat het zich op een andere plek in het huis bevindt, maakt dit een groot verschil ??

Wie heeft er een onverwarmde bijkeuken laten isoleren en weet nu uit ervaring , als dit wat uitmaakt in de koude wintermaanden ??

Alvast bedankt voor alle informatie.
 

BeeTeeWee

  • #2
Je zult hetzelfde effect krijgen als op je vliering. De bijkeuken zal wat warmte uit andere vertrekken krijgen, met name als de deur open staat of gaat. Als de bijkeuken die warmte minder makkelijk kwijt raakt, zal je CV-ketel dus ook heeeel iets minder hard hoeven stoken om de rest van het huis op temperatuur te houden.

Wat over het algemeen wordt gesteld: het isoleren van onverwarmde objecten is zinloos. Stel: je hebt een onverwarmde, vrijstaande garage. Eerst is het drie dagen achter elkaar 30 graden maar vervolgens vriest het een tijdje 15 graden.

Voordat je de garage isoleert is het dan al in de loop van de 1e vorstdag dat ook de binnentemperatuur op min 15 ligt. Na isolatie duurt het wat langer, maar uiteindelijk wordt het ook na isolatie -15. Er is immers binnen geen warmtebron.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu